Fordmods Logo

EGR VALVES IN EL 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: EGR VALVES IN EL
Posted: Sun Aug 06, 2006 5:00 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 1st Aug 2006

Location: MELBOURNE
VIC, Australia

I STILL DONT GET WHERE THE EGR VALVE IS IN AN EL FALCON
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 06, 2006 5:14 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 3516

Joined: 8th Nov 2004

[self-deleted]

Last edited by blackjack_original on Fri Jun 06, 2014 11:53 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 06, 2006 4:06 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 31

Posts: 347

Joined: 10th Jan 2005

Ride: 2002 Mustang Cobra

Location: Broadmeadows (Melb. North)
VIC, Australia

I got an error code for EGR in my EF I6 as well. Was told it doesn't exist in I6 Falcons. Wonder why that code came up?

 

_________________

Red 2002 Mustang Cobra

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 06, 2006 4:41 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6913

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: BF XR6, BF XT Wagon

Power: 197 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

I think it says in the workshop manual to ignore EGR codes on 6s.

 

_________________

EL XR8
Timmeh banned himself from being a moderator.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 06, 2006 10:35 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 756

Joined: 21st Nov 2005

Gallery: 25 images

Ride: 1999 AU futura

Location: griffith
NSW, Australia

EGR valve only exists on the V8 engines,codes such as (327-the EGR voltage is too low),(328 the EGR valve position low).(332 EGR valve position does not change during test.(334 the EGR valve positon is too high),(335 the EGR voltage is out of the normal range).I6 engines do not have a EGR valve.

 

_________________

COMING SOON,XD WITH A TURBO...CLEVO STYLE

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 06, 2006 10:48 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 31

Posts: 347

Joined: 10th Jan 2005

Ride: 2002 Mustang Cobra

Location: Broadmeadows (Melb. North)
VIC, Australia

The code I got was that the EGR was not shorted to ground...can't remember the number. I posted it somewhere before.

So do I just ignore this? Could the shiftkit I fitted be interfering with the ECU in some way...causing it to display that message? I soldered all the connections properly and covered them with electrical tape so they don't touch each other.

 

_________________

Red 2002 Mustang Cobra

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 20 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 10:00 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names