Fordmods Logo

el falcon cranks no fire 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: el falcon cranks no fire
Posted: Wed Jul 20, 2011 9:45 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 26

Posts: 78

Joined: 20th Jul 2011

Ride: ba fairlane ghia

Location: loftus
NSW, Australia

hi all ive got an el gli with a hi series dash (oil pressure and charging volts) also it has abs the car cranks but no fire the crt lp fuse always blows when i put one in. no smart lock light flashing the crt lp fuse makes it work i know that tried taking all the lights out of the car dont know what else to do im gessing its in the boot cause it leaks and had heavy rain i put some tyres in my boot today in doing so i riped the o/s speaker cables the radio does not work any more any answers?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el falcon cranks no fire
Posted: Fri Jul 22, 2011 3:01 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 17

Posts: 636

Joined: 5th Jan 2008

Location: Egg
SA, Australia

hi

check everything thats on the interior light fuse, maybe unplug everything (may have to take some trims off) on that circuit and plug them all back in till the fuse blows again, then you should find the problem, maybe fix the speaker wires that got damanged and anything in the boot that has moisture
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el falcon cranks no fire
Posted: Fri Jul 22, 2011 9:02 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 4182

Joined: 30th May 2005

Ride: 1993 EB XR8

Location: BrisVegas
QLD, Australia

T car will not start without an interior light and CRT LMP fuse....

 

_________________

ILL60 - EF XR8, Sunroof, Ticky Kit, 19x8.5/19x11 TE37's, 347, AFr185's, TFS BoxRcustom converter, Hurst Quarterstick, huge billet cam.

51TER - DL LTD. Stock.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el falcon cranks no fire
Posted: Fri Jul 22, 2011 1:53 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 26

Posts: 78

Joined: 20th Jul 2011

Ride: ba fairlane ghia

Location: loftus
NSW, Australia

i will ive unpluged most lights ect i had an elect look at it he said is the coil & crank angle sensor im like dude it immobilised thats y hlthr injectors and coil arnt pulsing plus the smart lock isnt flashing
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el falcon cranks no fire
Posted: Fri Jul 22, 2011 1:59 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 131

Joined: 27th Feb 2011

Gallery: 9 images

Location: Kyogle
NSW, Australia

I had a similar issue with my EL GLi. .I went threw and changed the BCM, ECU, plugs, leads anything I could think of and in the end I found 1 plug in the engine bay near the head lights that was dirty and after a clean the car fired up.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el falcon cranks no fire
Posted: Fri Jul 22, 2011 4:23 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 26

Posts: 78

Joined: 20th Jul 2011

Ride: ba fairlane ghia

Location: loftus
NSW, Australia

head_ache wrote:
I had a similar issue with my EL GLi. .I went threw and changed the BCM, ECU, plugs, leads anything I could think of and in the end I found 1 plug in the engine bay near the head lights that was dirty and after a clean the car fired up.
head_ache wrote:
I had a similar issue with my EL GLi. .I went threw and changed the BCM, ECU, plugs, leads anything I could think of and in the end I found 1 plug in the engine bay near the head lights that was dirty and after a clean the car fired up.

which side mate and was ur crt lp fuse blowing and sparking when u put one in
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el falcon cranks no fire
Posted: Fri Jul 22, 2011 9:07 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 26

Posts: 78

Joined: 20th Jul 2011

Ride: ba fairlane ghia

Location: loftus
NSW, Australia

checked all the fuses there all fine bar crt lp all the lights removed only thing i can think of is the radio needs to be balanced eg. all the speaker connected properly
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el falcon cranks no fire
Posted: Sat Jul 23, 2011 11:51 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 26

Posts: 78

Joined: 20th Jul 2011

Ride: ba fairlane ghia

Location: loftus
NSW, Australia

it ended being my radio fried it self causing the short
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 1:08 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names