Fordmods Logo

EL missing under load and idle 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: EL missing under load and idle
Posted: Sat Jun 22, 2013 7:01 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 28

Posts: 3

Joined: 19th Jun 2013

Ride: 1998 EL Falcon

Location: Drouin
VIC, Australia

Hi all
I have a 98 EL falcon duel fuel, it runs great on gas but on petrol it's missing all over the place, it's not missing on any one cylinder in particular as far as I can tell it feels like a fuel pressure problem, tho I'm not sure of that because iv put in a new fuel pump, fuel filter, reconditioned injectors. It has a new head gasket (5000ks ago) and a EL XR6 head,cam,etc (all reconditioned)
Is there something I have missed (I'm no mechanic so its very possible)
Josh
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL missing under load and idle
Posted: Wed Jun 26, 2013 12:28 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 3737

Joined: 22nd May 2006

Ride: BF F6 Tornado - #0077

Location: Bendigo
VIC, Australia

Welcome mate. I'm going to guess you've got 2 problems. First is a buggered inlet manifold gasket giving you a rough idle. The second I'm not sure about, but maybe o2 sensor / some other fuel delivery issue? Other than that, I could only suggest the MAP sensor might be a bit buggered or the TPS is done (eg, the TPS is not reading correctly at its limits)

 

_________________

** For Sale ** http://www.fordmods.com/ford-parts-for-sale-f17/assorted-e-series-parts-t124697.html

F6 Tornado 2006 Build

Is it about sex? The engine in my car? Or a cure for cancer?
No?

Then f**k off

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL missing under load and idle
Posted: Wed Jun 26, 2013 12:10 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 843

Joined: 20th Feb 2010

Gallery: 2 images

Ride: AU Fairmont Ghia

Location: Elizibif Norf (Local Spelling!!)
SA, Australia

Have you checked your spark plugs and leads?

 

_________________

dc_todd wrote:
Cheap pads squeal like cheap hookers, and you can take that to the bank.


Au Fairmont Ghia
My (Old) 95 EF Wagon

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL missing under load and idle
Posted: Wed Jun 26, 2013 12:19 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 546

Joined: 5th Jun 2010

Ride: BA XT, NCII V8

Location: Adelaide
SA, Australia

my old mans did this, found he back fired on gas and blew the hose of the MAP sensor on the firewall behind the manifold put it back on and all good
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 26 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 1:08 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names