Fordmods Logo

EL motor swap issues 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: EL motor swap issues
Posted: Sun Jan 15, 2012 2:52 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 131

Joined: 27th Feb 2011

Gallery: 9 images

Location: Kyogle
NSW, Australia

A while back I fitted a second hand 4.0L motor into my EL. The motor came from a running NL and I had heard the engine run but since installing it into my car nothing has worked. My car had factory fitted LPG which I had disabled late 09. The car had been working fine prior to the motor swap with the exception of a timing chain issue hence the swap.

I used the wiring that came with the motor and the wiring on the car remained stock except for 3 wires being extended. I have been threw and check everything is hooked up and made sure all earths are good. I have tried to start the car with 3 different batteries, checked and changed fuses and relays, checked the starter, swapped and trained ecu's and bcm's and even removed a DF cluster and refitted a stock gli cluster and all with no luck.

When the ignition is turned on the fuel pump works. The clusters both fail to display fuel level and possibley oil pressure and odometer/trip meter LCD displays dont work. I also dont see any smart lock light and the interior light fuse is fine but the light doesnt work when I refit a bulb.

So what could be the cause. Are the wiring looms form LPG and non LPG cars compatible? Is there anything else that I can check or would it be easier to chase up replacement wiring looms?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL motor swap issues
Posted: Sun Jan 15, 2012 7:19 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

You've blown the MAIN fuse in the enginebay.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL motor swap issues
Posted: Mon Jan 16, 2012 10:27 am 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 131

Joined: 27th Feb 2011

Gallery: 9 images

Location: Kyogle
NSW, Australia

Wouldnt a blown main fuse cut all power to everything?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL motor swap issues
Posted: Mon Jan 16, 2012 10:59 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

good point, maybe its ign. that kills power to the LCD display when blown, ie: provides power to the fuel pump relay.


did you check anyways?

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 11:27 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names