Fordmods Logo

EL no go 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: EL no go
Posted: Sun Jan 07, 2007 8:51 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 58

Posts: 89

Joined: 15th Apr 2005

Ride: EL Fairmont Wagon

Location: Riyadh
QLD, Australia

Hi There
I have a EL taxi with a mere 861,000kms on it and today it won't start.
The only thing I have done since it last went was to disconnect the battery for chargeing.
I have no spark so i checked the fuses, OK.
I was in the process of swaping coils with my other EL when I noticed a connector that piggy backs onto the mount plate was not connected.
Anyone know what it is and should it be connected?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 07, 2007 10:16 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 2705

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 11 images

Ride: 2009 FG XR6 Sedan

Location: Melbourne
VIC, Australia

The plug you are talking about should be a inline single spade terimal plug that connects to the mounting plate bolt. Its the neg/earth wire and should be connected but what gets me is how did it become unplugged in the first place.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: EL no go
Posted: Sun Jan 07, 2007 11:22 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 58

Posts: 89

Joined: 15th Apr 2005

Ride: EL Fairmont Wagon

Location: Riyadh
QLD, Australia

Thanks for that Joolz.
I'll connect it up.
I swapped the coils over and the other car starts fine, so srcatch that theory.
Another hiccup is the CRT LP 10amp fuse keeps blowing, what does that stand for?
I'm hoping it's not the dizzie as that looks a real pain to replace. :?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL no go
Posted: Sun Jan 07, 2007 11:42 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5589

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

kiwi in oz wrote:
Another hiccup is the CRT LP 10amp fuse keeps blowing, what does that stand for?
Courtesy lamp - also provides power to the smartlock, so that will be most likely why you have no spark.
She'll motor over fine, but not start.
You'll need to find out why the fuse keeps blowing, probably a short. A few areas off the top of my head: interior lights, glovebox light, radio. The demist switch if the light holder isn't fitted (those contacts just slide and short together).
Being a taxi, it may have had a few 'Habibi' wiring jobs. . . .

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: EL no go
Posted: Sun Jan 07, 2007 12:06 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 58

Posts: 89

Joined: 15th Apr 2005

Ride: EL Fairmont Wagon

Location: Riyadh
QLD, Australia

Hey SNAP0964 :D :D :D
Thanks so much for that, I had put a new dome light in the other day but it needed bulbs so I had left it.
I just went out and pulled the wiring apart put another 10 amp fuse in and presto up she started.
I got skin ripped off playing with the coils for nothing, well Sh*t happens.
One more item for the knowlege bank.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 07, 2007 12:19 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5589

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

No probs Dude.
Chalk another one up to experience. We've all done it - just a little earlier in the timeline . . . .

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 35 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 2:43 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names