Fordmods Logo

EL no spark.. another one 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: EL no spark.. another one
Posted: Mon Jan 30, 2012 6:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 577

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: EL XR6 5spd

First post of the year so it might as well be a dead car help me post..

Getting nothing out of the coil. TFI pulses but the red power wire is dead. No blown fuses or relays that I can tell. No ECU errors. Unsure where to look next :roll:

plz :)))))

 

_________________

EL XR6 5spd

Last edited by Bug on Mon Jan 30, 2012 8:15 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL no spark.. another one
Posted: Mon Jan 30, 2012 8:14 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Seems to be the season for dead ignition systems....

Have you checked the coil, appears to be a common fault lately.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL no spark.. another one
Posted: Mon Jan 30, 2012 8:17 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 577

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: EL XR6 5spd

Maybe not wrong about it being seasonal. It died after standing in 200mm of rain in about 48hrs. I am assuming that with nothing coming out of the power wire the problem is upstream from the coil.

 

_________________

EL XR6 5spd

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL no spark.. another one
Posted: Tue Jan 31, 2012 1:12 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 24

Posts: 35

Joined: 11th Jul 2011

Gallery: 2 images

Ride: 1996 EF II FAIRMONT

Location: Geelong
VIC, Australia

hahah had to replace the coil on my el yesterday maybe its the hot weather or something
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL no spark.. another one
Posted: Tue Jan 31, 2012 1:37 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 38

Posts: 1319

Joined: 5th Nov 2004

Ride: 66 Coupe

Location: Perth
WA, Australia

Do you have power on the red wire on injector plugs and on the idle solenoid.
It could be the ecu power relay, it could be the main plug up near the firewall, or it could be aftermarket alarm/immob if fitted
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL no spark.. another one
Posted: Wed Feb 01, 2012 6:50 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 577

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: EL XR6 5spd

Yep its the coil.. (not surprisingly). Turns out my test light was on/off a bit :mrgreen:

 

_________________

EL XR6 5spd

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL no spark.. another one
Posted: Wed Feb 01, 2012 7:05 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 41

Posts: 4629

Joined: 23rd Nov 2006

Gallery: 4 images

Ride: 5.0 AU's and 5.0 Maverick

Power: 139 rwkw

Location: Sydney West
NSW, Australia

It most certainly is the season for dead ignition systems.
We just had to do plugs and leads on the new AU after it died on Sunday.

 

_________________

xr6turnip wrote:
More people paid for a ride in a VT commodore then an AU Falcon so the VT is superior.
Based on that fact my Mum is the best around!

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 4:38 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names