Fordmods Logo

EL wagon won't rev 

 

Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 
 Post subject: EL wagon won't rev
Posted: Fri Nov 22, 2019 4:12 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 57

Posts: 20

Joined: 6th Jan 2011

Ride: Many, maybe too many.

Location: Bathurst
NSW, Australia

I have a 1998 EL wagon.
Recently it just stopped revving.
It will start and idle OK but when I put my foot on the accelerator is just shudders and wants to die.
If I lift my foot it will return to idle.
I'm thinking it may be the fuel pump?
The noise it makes when priming seems to have altered a bit

Please can anyone help please

B
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EL wagon won't rev
Posted: Tue Dec 03, 2019 9:31 pm 
Technical Contributor
Offline

Posts: 538

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

just a few possibilities

start by changing fuel filter

have you checked fuel pressure ~ blocking return line may increase fuel pressure enough to allow acceleration if related to fuel

have you checked ignition timing and coil also check in distributor cap and confirm carbon brush is still present

try another MAP sensor ~rear left firewall iirc google will show what it looks like
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 16, 2019 11:47 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names