Fordmods Logo

el wagon wont start 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: el wagon wont start
Posted: Sun Dec 27, 2009 11:44 am 
Parts Gopher
Offline

Posts: 59

Joined: 2nd Jan 2007

Ride: falcon s

Location: s/e melbourne
VIC, Australia

hello, my el kept stalling on the way home yesterday so i drove it home keeping a few revs on but when i went to start it in the driveway it wont turn over just makes a clicking sound somewhere near the battery, not sure where i should start looking. any help would be greatly appreciated thankyou.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el wagon wont start
Posted: Sun Dec 27, 2009 11:55 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 1953

Joined: 1st Feb 2006

Gallery: 25 images

Ride: BA on gas. EL on gas. XF on gas.

Location: Greenacres/Adelaide
SA, Australia

Is the battery dead?

 

_________________

Member Number 8804
Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el wagon wont start
Posted: Sun Dec 27, 2009 11:57 am 
Parts Gopher
Offline

Posts: 59

Joined: 2nd Jan 2007

Ride: falcon s

Location: s/e melbourne
VIC, Australia

no i swapped batterys with my eb and the same thing, wont turnover just makes a clicking sound
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el wagon wont start
Posted: Sun Dec 27, 2009 11:14 pm 
Smokin em up
Offline

Posts: 258

Joined: 30th Dec 2007

Location: cairns
QLD, Australia

Does your alternator light come on when you turn the ignition on?Have you checked the start relay?Try bridging the 30 and 87 terminals of the start relay mount.Check your fuses and fusible links.Does your interior light work?That will do for starters and try shorting out the small terminal and the main battery cable on the solenoid of the starter .Cheers Kevman
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el wagon wont start
Posted: Mon Dec 28, 2009 8:45 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 59

Joined: 2nd Jan 2007

Ride: falcon s

Location: s/e melbourne
VIC, Australia

i will check all this in the morning, thanks for your help.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: el wagon wont start
Posted: Thu Dec 31, 2009 11:52 am 
Parts Gopher
Offline

Posts: 59

Joined: 2nd Jan 2007

Ride: falcon s

Location: s/e melbourne
VIC, Australia

thanks people the wagon is now on the move again thanks to a loose connection on the starter soliniod witch had fallen off.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 6:21 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names