Fordmods Logo

Engine rebuilt - no spark 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Engine rebuilt - no spark
Posted: Tue Jul 08, 2008 11:25 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 29

Joined: 1st Nov 2007

Ride: EL XR6; BFII XR8 (KB S/C); ZX10R

Location: Perth
WA, Australia

Car is an EL XR6 running EMS.

Engine rebuild and install is complete but will not start.

All components working prior to rebuild so maybe I am at fault :roll: But is was 6 months in happening!

The crank turns over but there does not appear to be spark at the plugs.

The battery is not strong (now) and the plugs & leads are not hot. One plug earthed outside does not appear to spark.

If it is relevant to ingnition system, I have replaced the starter motor, dist cap, rotor, leads & plugs.

Smartlock seems ok - It's flashing initially but then stops while attempting to start.

All ideas and order of testing would be appreciated.

Should I test TFI module, fuse links 1st or something else?

thanks
neil
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jul 22, 2008 5:56 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 48

Posts: 85

Joined: 3rd Mar 2006

Ride: EB GT fakey

Location: cairns
QLD, Australia

check the dizzy. I had one that was earthing inside and not letting enough power out to get a spark.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jul 22, 2008 10:16 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1000491

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: AUXR6 HP With Ducati SupA Bike!

Location: Perth
WA, Australia

ahh crap

missread it :(

 

_________________

RIP SCOTT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 23, 2008 12:40 am 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 29

Joined: 1st Nov 2007

Ride: EL XR6; BFII XR8 (KB S/C); ZX10R

Location: Perth
WA, Australia

Thanks to those that read this and only because this was dug up....

For others - Cold and dark is not a licence to not look at the problem and do a search.

And check that the TFI is plugged in :oops: :oops: :oops:
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot] and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 7:35 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names