Fordmods Logo

FG falcon BTR replacement 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: FG falcon BTR replacement
Posted: Sat Apr 30, 2022 6:00 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 34

Posts: 124

Joined: 19th Jan 2016

Ride: G6e

Location: Adelaide
SA, Australia

Hey guys

so with all these FGs and new cars running ZFs etc we need coding done etc to the metroconic computer

my question is do i need to program / code if i replace the trans in my FG Egas falcon the 4 speed BTR

thanks in advance
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: FG falcon BTR replacement
Posted: Sat Apr 30, 2022 7:44 pm 
Fordmods Junkie
Online
User avatar

Posts: 3733

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '03 BA Wagooon & EB Wagooon

Location: Geeelong
VIC, Australia

barraea wrote:
Hey guys

so with all these FGs and new cars running ZFs etc we need coding done etc to the metroconic computer

my question is do i need to program / code if i replace the trans in my FG Egas falcon the 4 speed BTR

thanks in advance



coz it's a 4sp box i don't believe you do ...... however i'm not 100% on that [maybe 90%?]. with the ZF it's a bit trickier as it needs to be coded or use same internal doovvalacky from the old in the new ... or so i believe..
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: FG falcon BTR replacement
Posted: Thu May 05, 2022 11:13 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 34

Posts: 124

Joined: 19th Jan 2016

Ride: G6e

Location: Adelaide
SA, Australia

Mad2 wrote:
barraea wrote:
Hey guys

so with all these FGs and new cars running ZFs etc we need coding done etc to the metroconic computer

my question is do i need to program / code if i replace the trans in my FG Egas falcon the 4 speed BTR

thanks in advance



coz it's a 4sp box i don't believe you do ...... however i'm not 100% on that [maybe 90%?]. with the ZF it's a bit trickier as it needs to be coded or use same internal doovvalacky from the old in the new ... or so i believe..


ya that sounds right

now where do I get this 4 speed from would any BA- BF and FG fit it ?

unfortently i have heard years ago the AU and E series btr wont work

i got no idea why mine is so bad ive only had the car for the past 2k km and its just gotten worsei drive the car gently has a large trans cooler but once its warm its normal
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: FG falcon BTR replacement
Posted: Fri May 06, 2022 8:39 pm 
Fordmods Junkie
Online
User avatar

Posts: 3733

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '03 BA Wagooon & EB Wagooon

Location: Geeelong
VIC, Australia

barraea wrote:
Mad2 wrote:
barraea wrote:
Hey guys

so with all these FGs and new cars running ZFs etc we need coding done etc to the metroconic computer

my question is do i need to program / code if i replace the trans in my FG Egas falcon the 4 speed BTR

thanks in advance



coz it's a 4sp box i don't believe you do ...... however i'm not 100% on that [maybe 90%?]. with the ZF it's a bit trickier as it needs to be coded or use same internal doovvalacky from the old in the new ... or so i believe..


ya that sounds right

now where do I get this 4 speed from would any BA- BF and FG fit it ?

unfortently i have heard years ago the AU and E series btr wont work

i got no idea why mine is so bad ive only had the car for the past 2k km and its just gotten worsei drive the car gently has a large trans cooler but once its warm its normal



no you cannot use the earlier boxes. as far as i know - all BA/BF/FG 4 speeds same same - however i do NOT personally know if this is 100% true. what's wrong with your 4sp?.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: FG falcon BTR replacement
Posted: Sun May 08, 2022 10:33 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 34

Posts: 124

Joined: 19th Jan 2016

Ride: G6e

Location: Adelaide
SA, Australia

Mad2 wrote:
barraea wrote:
Mad2 wrote:
barraea wrote:
Hey guys

so with all these FGs and new cars running ZFs etc we need coding done etc to the metroconic computer

my question is do i need to program / code if i replace the trans in my FG Egas falcon the 4 speed BTR

thanks in advance



coz it's a 4sp box i don't believe you do ...... however i'm not 100% on that [maybe 90%?]. with the ZF it's a bit trickier as it needs to be coded or use same internal doovvalacky from the old in the new ... or so i believe..


ya that sounds right

now where do I get this 4 speed from would any BA- BF and FG fit it ?

unfortently i have heard years ago the AU and E series btr wont work

i got no idea why mine is so bad ive only had the car for the past 2k km and its just gotten worsei drive the car gently has a large trans cooler but once its warm its normal



no you cannot use the earlier boxes. as far as i know - all BA/BF/FG 4 speeds same same - however i do NOT personally know if this is 100% true. what's wrong with your 4sp?.


My current 4sps slips

I bought the car and with in a few 100k it started doing it now I thought I milkshakes it so I cheeked oil and it's all ok fitted a external trans cooler bypassing radiator did a service

I've also filled it to the correct level engine running etc but it still seems to want to slip when cold for the first 5 to 6km of driving

I drive the car very respectful and am gentle on it to which has me confused
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 35 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri May 27, 2022 1:12 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names