Fordmods Logo

Fuel pump all of a sudden noisy.... 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Fuel pump all of a sudden noisy....
Posted: Wed Nov 24, 2004 10:20 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 165

Joined: 20th Nov 2004

Ride: EB XR8 manual

Location: Hunter Valley
NSW, Australia

Hello!!

I have an EB II GLi auto 240,000k's Dual Fuel, previous owner grannied it and cut and polished it tooo many times (that kinda use ;-) )

So me being 21 and a lil heavy on the go pedal, Im very touchy to all the new noises its been making after the first 3000k's of my ownership.

Theres been other problems, but at the moment:

The fuel pump, it is wherrring noise like its 'working' against something (blocked filter?) it does it while I run on gas too, if the engine nearly stalls the pump noise dies with it, or goes to a lower tone. I can barely hear the engine idle its that loud!

This has only just started since i replaced my ignition leads.
So maybe the engine was running damn rich previously because of s**t spark and now the regulator has closed off abit to achieve the correct mixture (I really dunno!)

Any help appreciated!

Cheers
Ben

 

_________________

meh.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 24, 2004 10:38 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 962

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: EF waggin - gli/XR/ghia

Location: Sydney
NSW, Australia

If the noise is still apparent when you're car's not running on fuel, then it's probably not the fuel pump....

 

_________________

Red goes faster, and chicks drive better

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 24, 2004 11:00 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 165

Joined: 20th Nov 2004

Ride: EB XR8 manual

Location: Hunter Valley
NSW, Australia

I doubt the Gas system is so seperate. Im told the there is some circuit that tricks the ecu into thinking it is using petrol but it is using gas so all the auxilaries stay running, eg, fuel pump keeps the regulator giving a bad signal - I could even be pissing in the wind, i really havent a clue :lol:

It is certainly coming from the small round cover plate in the boot. I got a screw driver and held it too my ear as a 'stethoscope'.

Cheers

 

_________________

meh.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 25, 2004 8:17 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 962

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: EF waggin - gli/XR/ghia

Location: Sydney
NSW, Australia

Foulcoon wrote:
It is certainly coming from the small round cover plate in the boot.


Just hit it with your fist or a hammer then! :mrgreen:

 

_________________

Red goes faster, and chicks drive better

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 25, 2004 10:47 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 165

Joined: 20th Nov 2004

Ride: EB XR8 manual

Location: Hunter Valley
NSW, Australia

LMAO!!!!!!! :lol: :lol: I actually thought about it. I got a mate getting me a pump and filter, and ol do the regulator, apparently the diaphragm goes.

Cheers

 

_________________

meh.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 7:12 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names