Fordmods Logo

Fuse box troubles? 

 

Page 1 of 1 [ 11 posts ] 

 
 Post subject: Fuse box troubles?
Posted: Tue Oct 03, 2006 8:35 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 1643

Joined: 8th Feb 2006

Gallery: 10 images

Ride: Ef Ghiaaaaaargh!

Location: Perth
WA, Australia

Ok, i had my car going for the first time in a year last week, everything was good then something shorted and all the interior lights flash when the key is turned and it now wont start.

We checked the fuses they seem ok

When i try and turn the car over there is a noise coming from the fuse box area near the battery a sort of fast "ticking" noise.

Any suggestions on what to do?
If you need more info ask

 

_________________

Mercedes 500SEC: -- GONE -- http://www.fordmods.com/the-garage-f53/my-83-mercedes-500sec-buildup-t69837.html
Ef Ghia: -- GONE -- Pacie 4480's, 2.5" Redback, custom grille, FTR's.
AU xr8: BA xr wheels, 2.5" custom exh, leather and woodgrain next.
Chevy Camaro: LHD, Black, all original.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 03, 2006 8:49 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 28

Posts: 1135

Joined: 27th Oct 2005

Gallery: 3 images

Location: SA
SA, Australia

could be a relay
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Fuse box troubles?
Posted: Tue Oct 03, 2006 8:56 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 4609

Joined: 29th Jul 2005

Gallery: 10 images

Ride: BOXCAR

Location: Launceston
TAS, Australia

NAfairlane... wrote:
Ok, i had my car going for the first time in a year last week, everything was good then something shorted and all the interior lights flash when the key is turned and it now wont start.

We checked the fuses they seem ok

When i try and turn the car over there is a noise coming from the fuse box area near the battery a sort of fast "ticking" noise.

Any suggestions on what to do?
If you need more info ask


flat battery. I am only saying this becuase of that fast ticking sound you are describing. After one year your battery probably isn't holding its charge.

Go and charge it up or at least jump start it and tell us how you go.

 

_________________

^^^ What He Said

<a href="http://www.fordmods.com/forums/viewtopic.php?t=44952" target="_blank" class="postlink"> TAS Cruises</a>

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 03, 2006 10:17 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 1643

Joined: 8th Feb 2006

Gallery: 10 images

Ride: Ef Ghiaaaaaargh!

Location: Perth
WA, Australia

Its been on charge all day, ill leave it overnight and check it just before i leave tomorrow morning.

 

_________________

Mercedes 500SEC: -- GONE -- http://www.fordmods.com/the-garage-f53/my-83-mercedes-500sec-buildup-t69837.html
Ef Ghia: -- GONE -- Pacie 4480's, 2.5" Redback, custom grille, FTR's.
AU xr8: BA xr wheels, 2.5" custom exh, leather and woodgrain next.
Chevy Camaro: LHD, Black, all original.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 03, 2006 10:36 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 3794

Joined: 9th Aug 2005

Ride: Hilux

Location: Mornington
VIC, Australia

was it runnning when something shorted? or did you just go try start it and nothing happened?

 

_________________

Now driving a Hilux

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 03, 2006 11:01 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 1643

Joined: 8th Feb 2006

Gallery: 10 images

Ride: Ef Ghiaaaaaargh!

Location: Perth
WA, Australia

it was running when it shorted

 

_________________

Mercedes 500SEC: -- GONE -- http://www.fordmods.com/the-garage-f53/my-83-mercedes-500sec-buildup-t69837.html
Ef Ghia: -- GONE -- Pacie 4480's, 2.5" Redback, custom grille, FTR's.
AU xr8: BA xr wheels, 2.5" custom exh, leather and woodgrain next.
Chevy Camaro: LHD, Black, all original.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 03, 2006 11:11 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 3794

Joined: 9th Aug 2005

Ride: Hilux

Location: Mornington
VIC, Australia

have you checked all the fuses in the engine? not just visually but with a multimeter / test light?

dpesnt sound right that a flat battery would do that, if it was running then having a flat battery shouldnt cause a real problem

 

_________________

Now driving a Hilux

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 03, 2006 11:16 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 4609

Joined: 29th Jul 2005

Gallery: 10 images

Ride: BOXCAR

Location: Launceston
TAS, Australia

NAfairlane... wrote:
it was running when it shorted


what were you doing to it to make it short out?

are all the wires coming from the battery/alternator properly insulated and not going to earth?

 

_________________

^^^ What He Said

<a href="http://www.fordmods.com/forums/viewtopic.php?t=44952" target="_blank" class="postlink"> TAS Cruises</a>

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 03, 2006 11:50 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 1643

Joined: 8th Feb 2006

Gallery: 10 images

Ride: Ef Ghiaaaaaargh!

Location: Perth
WA, Australia

Havent checked with a multimeter, just by sight, any ideas as to which fuse it could be?

Dad was in the drivers seat when it shorted last week, i was standing at the engine, all that was done was the engine was started and run for about 15 seconds then dad stopped it said there was a short and that was that.

 

_________________

Mercedes 500SEC: -- GONE -- http://www.fordmods.com/the-garage-f53/my-83-mercedes-500sec-buildup-t69837.html
Ef Ghia: -- GONE -- Pacie 4480's, 2.5" Redback, custom grille, FTR's.
AU xr8: BA xr wheels, 2.5" custom exh, leather and woodgrain next.
Chevy Camaro: LHD, Black, all original.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 04, 2006 11:56 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 3794

Joined: 9th Aug 2005

Ride: Hilux

Location: Mornington
VIC, Australia

have you tried the freshly charged battery?
when your dad stopped it how did he know there was a short?
might have to check the relays in the engine bay too. can you hear the fuel pump priming?

 

_________________

Now driving a Hilux

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 04, 2006 5:50 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 1643

Joined: 8th Feb 2006

Gallery: 10 images

Ride: Ef Ghiaaaaaargh!

Location: Perth
WA, Australia

Sorry had to remove charger overnight as it was rainy and storming, i put it back on after i got home this morning and its still not fukk. I only have a chepa s**t charger feels like its been going forever.

I think dad assumed it was a short.

Maybe a dumb question but was exactly is a relay?

 

_________________

Mercedes 500SEC: -- GONE -- http://www.fordmods.com/the-garage-f53/my-83-mercedes-500sec-buildup-t69837.html
Ef Ghia: -- GONE -- Pacie 4480's, 2.5" Redback, custom grille, FTR's.
AU xr8: BA xr wheels, 2.5" custom exh, leather and woodgrain next.
Chevy Camaro: LHD, Black, all original.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 11 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 9:41 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names