Fordmods Logo

Got a lil problem. help please 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Got a lil problem. help please
Posted: Sun Sep 24, 2006 9:16 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 54

Joined: 27th May 2005

Ride: el fairmont ghia

Location: Wagga Wagga
NSW, Australia

well i have a tickford el 6 and have put in a stage 3 crow cam, new lifters and heavy duty valve springs about 1500km ago. Car was running fine, yesterday i found a nice smooth dirt road and was giving it a bootfull untill i heard like a vibration sound. It was only there above 4000rpm also take longer for the rpm to die down. So i thought i better take it home. I took it kinda easy home which was around 5km away, but by the time i got home it had a rattle noise. Not a deep down engine rattle noise, it sounds like a loud exhaust rattle noise but in the engine bay. The wierd thing is it drives fine, idles fine, hasn't noticably lost power if any. But i drove it about 400 m today and at around 2000rpm in first the rattle goes then comes back at around 2200 rpm.


If anyone has any ideas it would be alot of help.

 

_________________

LIVE LIFE FLAT OUT AND SIDEWAYS

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Sep 24, 2006 9:28 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3115

Joined: 20th Dec 2004

Ride: Falcon

Location: Adelaide
SA, Australia

might have broken a timing chain guide or less likely a slipped chain.

just guessing though - really hard to tell without hearing it. Might be a good idea to pull the rocker cover off and have a look inside for anything obviously broken.

 

_________________

Stoke me a clipper, I'll be back for Christmas

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Sep 24, 2006 9:54 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 54

Joined: 27th May 2005

Ride: el fairmont ghia

Location: Wagga Wagga
NSW, Australia

already pulled roacker cover off and everything looks fine to me. next weekend we are going to put it over a pit and try to figure out where its from. but that was my first thought was something to do with the timing chain but it doesn't become more freqent. One of my mates had a listen and reckons its the cat. he said his was worst than that. But i thought the idle would change.

 

_________________

LIVE LIFE FLAT OUT AND SIDEWAYS

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Sep 30, 2006 12:38 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 54

Joined: 27th May 2005

Ride: el fairmont ghia

Location: Wagga Wagga
NSW, Australia

pulled the motor out and found the problem. It bolts on the flywheel came loose. stuffed the holes in the flywheel. they are now oval not round.

 

_________________

LIVE LIFE FLAT OUT AND SIDEWAYS

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Sep 30, 2006 1:39 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 5540

Joined: 31st Oct 2005

Gallery: 28 images

Ride: NC II Fairlane

Location: morayfield
QLD, Australia

ah yeah i had the same issue a few months back... i needed new torque converter bolts as mine are somewhere between sydney and brisbane

 

_________________

Member #7418
KB Laser White lightning Turbo - B6T
Turbo NC II Fairlane Ghia
http://www.fordmods.com/the-garage-f53/my-new-nc-ii-fairlane-dial-up-warning-t50380.html

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 11:21 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names