Fordmods Logo

help required 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: help required
Posted: Tue Nov 26, 2013 4:47 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 76

Posts: 28

Joined: 29th Aug 2012

Ride: 97 el falcon on gas

Location: bainsdale
VIC, Australia

EL problem, it is on gas But it is not a gas problem,,,recently changed the head( factory reconditioned) It ran well for a while on both fuels, then it began to miss on petrol, done all the usual checks (plugs. leads,dizzy cap, rotor arm,miles of spark . compression tested) sombody said INJECTORS, so I got a set of injectors, they didn't fix it, so then they said that maybe I had disturbed gunk in the fuel rail and it has blocked an injector, so I Flushed the rail out and replaced the filters in the injectors, put her altogeather and still have the miss in No2,and4, Runs like a hairy goat on petrol but sweet as a nut on gas. Any ideas on anything that I've not tried would be very much appreaciated,
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: help required
Posted: Tue Nov 26, 2013 9:27 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 2752

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '91 EB Wagoon

Location: Geeelong
VIC, Australia

have you checked all the rubber piping [on motor] as you may have 'disturbed' one & maybe broken it but looks ok?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: help required
Posted: Tue Nov 26, 2013 9:32 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 76

Posts: 28

Joined: 29th Aug 2012

Ride: 97 el falcon on gas

Location: bainsdale
VIC, Australia

no, but will do tomorrow thank you. CD.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: help required
Posted: Tue Nov 26, 2013 9:45 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3705

Joined: 27th Sep 2006

Gallery: 20 images

Ride: ED Falcon

Power: 133 rwkw

Location: Leeton
NSW, Australia

What fuel pressure is it running? Changed the fuel filter? Does the pump have good flow? If it runs good on gas you'll nearly be looking at pump or filter...

Cheers,
Tim

 

_________________

93 Red ED 5spd Manual Build Thread

Performance: Complete AUII VCT Wiring & Power Train, Pacey Headers, 2.5" Exhaust, Exedy Clutch, DBA Rotors
Visuals: FG XR Wheel, XR Front, 17's, BA 5 Spd Shifter, BA Ghia Window Switches, NL Cluster
Tunes: 8" Pioneer Sub, JBL Speakers, Clarion Double DIN Headunit

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: help required
Posted: Wed Nov 27, 2013 9:42 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 76

Posts: 28

Joined: 29th Aug 2012

Ride: 97 el falcon on gas

Location: bainsdale
VIC, Australia

I don't have access to gauges etc to measure the pressure, but it has a good flow from the pump to to the fuel rail, but I'll try any thing will get a filter today and see what happens after changing it. CD.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: help required
Posted: Wed Nov 27, 2013 11:05 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 836

Joined: 1st Apr 2005

Gallery: 4 images

Ride: EF XR6 Wagon, AU2 XR6 VCT

Power: 148 rwkw

Location: Auckland
New Zealand

If it runs fine on gas, but not on petrol, it is almost certainly a fuel issue, not ignition.

You have isolated the problem to cylinders 2 and 4. How did you do that? Disconnect the injectors individually with the engine running? If you can disconnect an injector and have no effect on how the engine runs, then that injector is not functioning. Back-probing the connector while the engine is running will tell you if the injector is getting a pulse (ie, the ECU is working) - which it probably is. That would leave the injector itself as the problem - maybe stuck closed.

Have you been able to gain any clues from reading the plugs? Or do they all look as they should?

 

_________________

95 EF XR6 wagon, 17" FTRs, DBA, QFM, KYB/Koni, AU block, ported EF head, SS Inductions, Territory intake, MLS gasket, milled, Franklin RH24B cam, Coby headers, no cat, Tickford 2.5", 2800rpm stall, J3 chip

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: help required
Posted: Wed Nov 27, 2013 12:28 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 1322

Joined: 21st Dec 2004

Gallery: 40 images

Ride: EF GLi/Ghia bitsa

Location: Melbourne
VIC, Australia

Get a noid light and make sure you are getting injector pulse to all 6 injectors, also pull the codes and see what you get.

Gab
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 4:08 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names