Fordmods Logo

How to separate a fuel pump relay on EBII 4.0 EFI ? 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: How to separate a fuel pump relay on EBII 4.0 EFI ?
Posted: Sun Mar 19, 2017 11:47 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 57

Posts: 44

Joined: 20th Feb 2007

Ride: Fairmont EBII

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hi guys looking for a quick answer on how to separate the relay head from its base which I'm trying to do as we chat? This is the green/black fuel pump relay under the cooling surge tank. Does it have an internal clip or something. There is zero gap to wedge anything between and jimmy apart. No visible external clip. Have tried brute force but dont want to grab it with pliers in case I smash it.

 

 

Attachments:
File comment: Fuel pump relay EBII 4.0 EFI
Photo0153.jpg
Photo0153.jpg [ 164.46 KiB | Viewed 21 times ]
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: How to separate a fuel pump relay on EBII 4.0 EFI ?
Posted: Sun Mar 19, 2017 2:18 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 57

Posts: 44

Joined: 20th Feb 2007

Ride: Fairmont EBII

Location: Melbourne
VIC, Australia

ok I think I have answer thanks to off-website Auto Elec. The green base goes up inside the relay head and has internal clips. So I need to spring the sides out on the black relay head and maybe snap the internal clips to get it to release. Thanks anyway guys.
correction ## THIS IS ALL WRONG ##

Last edited by acko on Sun Mar 19, 2017 3:58 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: How to separate a fuel pump relay on EBII 4.0 EFI ?
Posted: Sun Mar 19, 2017 3:34 pm 
Fordmods Junkie
Online
User avatar

Posts: 2750

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '91 EB Wagoon

Location: Geeelong
VIC, Australia

i woulda said clip ...... but was busy elsewhere & didn't wanna go looking for that relay/base to make sure :mrgreen: .
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: How to separate a fuel pump relay on EBII 4.0 EFI ?
Posted: Sun Mar 19, 2017 3:56 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 57

Posts: 44

Joined: 20th Feb 2007

Ride: Fairmont EBII

Location: Melbourne
VIC, Australia

Thanks mate I got it apart. What I said in last post was wrong. The green & black part is the relay with a female socket on base of larger green section. The socket on the loom is male and is the smaller green section with external clip. I was trying to separate the black from green but should be separating green from green at base.
Yep should have posted in "Auto Electrical Forum" ooops :roll:

## RESOLVED ##
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 6:22 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names