Fordmods Logo

instrument cluster and clock not working!! need help asap! 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: instrument cluster and clock not working!! need help asap!
Posted: Mon Jan 23, 2012 10:25 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 27

Posts: 65

Joined: 19th Jan 2012

Gallery: 2 images

Ride: ford falcon futura

Location: Newcastle
NSW, Australia

today i was patching up my exhaust, after i tried to start my car and the battery was dead..dont know how it died or why :S got a mate to jump start it with 2 12v batterys connected to my original battery, car started but the instrument cluster and the clock no longer work, the park brake light on it works and the back lights on it work to, same thing with the clock, back light lit but no display. any ideas any one? this car was ment to be going for pink skip with in the next few days and no can not. need help!
for reference it is a 1995 EF futura auto.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: instrument cluster and clock not working!! need help asap!
Posted: Mon Jan 23, 2012 10:29 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3705

Joined: 27th Sep 2006

Gallery: 20 images

Ride: ED Falcon

Power: 133 rwkw

Location: Leeton
NSW, Australia

So you have checked all the fuses with a test light then? (Visual test isn't accurate)...

When you say patching the exhaust, you were using a welder? You put an anti-zap on the battery or disconnected it to prevent the high DC current damaging the sensitive electronics?

Cheers,
Tim

 

_________________

93 Red ED 5spd Manual Build Thread

Performance: Complete AUII VCT Wiring & Power Train, Pacey Headers, 2.5" Exhaust, Exedy Clutch, DBA Rotors
Visuals: FG XR Wheel, XR Front, 17's, BA 5 Spd Shifter, BA Ghia Window Switches, NL Cluster
Tunes: 8" Pioneer Sub, JBL Speakers, Clarion Double DIN Headunit

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: instrument cluster and clock not working!! need help asap!
Posted: Mon Jan 23, 2012 10:35 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 27

Posts: 65

Joined: 19th Jan 2012

Gallery: 2 images

Ride: ford falcon futura

Location: Newcastle
NSW, Australia

just using exhaust putty and bandage to patch the exhaust, my mate tested the most likely blown fuses with a multimeter and they were fine
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: instrument cluster and clock not working!! need help asap!
Posted: Mon Jan 23, 2012 10:38 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

did he remove them when he tested them?

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: instrument cluster and clock not working!! need help asap!
Posted: Mon Jan 23, 2012 10:38 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 3705

Joined: 27th Sep 2006

Gallery: 20 images

Ride: ED Falcon

Power: 133 rwkw

Location: Leeton
NSW, Australia

Test them all... The circuits do funny things in the falcons... Does the cd player function? Doe the heater fan function?

 

_________________

93 Red ED 5spd Manual Build Thread

Performance: Complete AUII VCT Wiring & Power Train, Pacey Headers, 2.5" Exhaust, Exedy Clutch, DBA Rotors
Visuals: FG XR Wheel, XR Front, 17's, BA 5 Spd Shifter, BA Ghia Window Switches, NL Cluster
Tunes: 8" Pioneer Sub, JBL Speakers, Clarion Double DIN Headunit

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: instrument cluster and clock not working!! need help asap!
Posted: Mon Jan 23, 2012 10:48 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 27

Posts: 65

Joined: 19th Jan 2012

Gallery: 2 images

Ride: ford falcon futura

Location: Newcastle
NSW, Australia

dont worry guys, all fixed, a fuse was put in the wrong place :)
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Vicky and 37 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 5:00 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names