Fordmods Logo

issue with my BA please help 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: issue with my BA please help
Posted: Sat Jun 16, 2012 11:14 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 546

Joined: 5th Jun 2010

Ride: BA XT, NCII V8

Location: Adelaide
SA, Australia

Hey guys

i have a 04 BA XT wagon bog stock. other day on way home from work it started to shudder under power like it was missfiring or running on 5cyl. it rev nicley in N but in D anything past 2000rpm it shudder like hell shacking the whole car and down on power.

were should i start looking, thinking plugs etc but no sure as it seems fine at low rpm and does not shake or anything on idle

Any help thanks
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: issue with my BA please help
Posted: Sat Jun 16, 2012 11:53 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 26

Posts: 84

Joined: 30th Dec 2010

Ride: BA Xr6

Location: Emerald
QLD, Australia

Most common problem will be coils or plugs. How many kilometers and have they been changed before? The engine will only be noticeable under load, that is why it is only noticeable in drive
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: issue with my BA please help
Posted: Sun Jun 17, 2012 12:01 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 546

Joined: 5th Jun 2010

Ride: BA XT, NCII V8

Location: Adelaide
SA, Australia

its got 179k on it and i took the plugs out they are iriduim plugs but do look fairly old.

can i check the coils with a multi meter? will it let me know if ones is not working
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 11:57 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names