Fordmods Logo

Misfire Upon load 

 

Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 
 Post subject: Misfire Upon load
Posted: Tue Dec 27, 2016 4:34 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 29

Posts: 120

Joined: 19th Jan 2016

Ride: G6e

Location: Adelaide
SA, Australia

have got a EB here with all the basic bolt on's half way to going turbo atm

Currently have a J3 tune to suite the NA set up have tried with out J3 chip no change have tried leaning it and enriching it not much difference but even when pulling it completely out still is effected

Car has a very bad hesitation / misfire upon loading the engine up with load will drive alright if no serious load e,g grandpa driving But this isn't right it should not miss and splutter upon loading the engine eg a hill start etc


Car has brand new leads , plugs , coil, injectors ,fuel pump , distributor ( engines set in time correctly) TPS sensor all brand new

Also no vacuum leaks are present on the intake side

any pointers upon what next ?

Might try a different MAP sensor but i don't think that would do much
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Misfire Upon load
Posted: Tue Dec 27, 2016 9:57 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 29

Posts: 120

Joined: 19th Jan 2016

Ride: G6e

Location: Adelaide
SA, Australia

fixed it probably will come back

put 12V to the fuel pump emptied tank out in to a bucket , removed rail / lines blew air out of lines to remove ALL fuel from lines , new filter (old one was still clean so wasteful)

Fresh fuel filled up runs 99% now :)
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Sep 24, 2017 5:38 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names