Fordmods Logo

MPFI Success!! 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: MPFI Success!!
Posted: Tue Apr 11, 2006 6:37 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 30

Posts: 235

Joined: 10th Nov 2005

Ride: S2 TI R31

Location: Melbourne
VIC, Australia

Well guys, it took a week and a bit but its done! As we speak my gasket fixing is drying on my fuel pump :). Started her up before and shes a new girl! Sounds alot healther. Ill be test driving her around in a hour or two to let yas know how she goes. Only thing is i kinda got a face full of petrol on my first syphon attemp :oops:. Cant taste anything...... :evil:. Wish me luck!

- mike
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 12, 2006 9:55 am 
Smokin em up
Offline

Age: 30

Posts: 235

Joined: 10th Nov 2005

Ride: S2 TI R31

Location: Melbourne
VIC, Australia

Ok, just an update. She runs beautifully. The only thing is that when i put her in Drive she has NO balls what so ever. But when i slap her in gear she's a monster! I think i have a spair round plug (3 pins) sitting in my engine bay. Am i ment to wire that plug (GearBox) upto the right wires on the manafold loom ? Appart from that all she needs is a good tune nad she will be ready to rock!

- mike
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 12, 2006 11:38 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1000491

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: AUXR6 HP With Ducati SupA Bike!

Location: Perth
WA, Australia

great news to hjear dude!

not sure about the plug as i have never done that conversion

 

_________________

RIP SCOTT

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 12, 2006 11:57 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 247

Joined: 24th Nov 2005

Location: Brissy
QLD, Australia

I have done the conversion before!

I would say you got a wiring loom of a 3spd auto EA MPI and you have an EA with a 4spd auto which uses 2 TPS(throttle position sensor), 1 for the gearbox and one for the ECU which is located on the throttle body.

All you need to do is splice the other TPS plug wires to the same colours on the one that's plugged in near the throttle body. Then the ECU and gearbox will have TPS hooked up.

The following is vice versa if you got a EA MPI loom with two tps plugs and a MPI inlet manifold with only 1 tps on the throttle body.


Cheers...............
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 12, 2006 12:26 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 30

Posts: 235

Joined: 10th Nov 2005

Ride: S2 TI R31

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hey, i tryed wireing up the TPS plug but had no sucess. I managed to get the plug off my old manafold and wire it onto my new one (EB II). The only thing is that the engine loom colors are differnt to the TPS ones. Does this matter or do i need to get a wireing diogram (Servies Book) and investigate things more ?

- mike
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 12, 2006 5:13 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 4305

Joined: 6th Jul 2005

Ride: BA xr8 Magnet ute

Location: Melbourne
VIC, Australia

congrats mate! feels good doesnt it. cant help you with that because when i done mine it didnt have that cause its a manual
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Alexa [Bot], Google Adsense [Bot] and 25 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 1:42 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names