Fordmods Logo

Need help electrical problem... 

 

Page 1 of 1 [ 11 posts ] 

 
 Post subject: Need help electrical problem...
Posted: Fri Jan 04, 2008 8:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 446

Joined: 11th Sep 2005

Gallery: 1 images

Ride: Fairmont

Location: Werribee
VIC, Australia

Hey all need help with a problem i've got.
The boot & fuel cap release aren't working, but i can still open them manually.
To add to this i can't lock my car because the alarm thinks the boot is still open when its not. This happened after a camper van was attached to it (not sure if that means anything.) It still drives but now when i indicate the hazards come on and the alarm siren beeps faintly with the flashing of the indicators.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 04, 2008 9:20 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

Try disconnecting the battery for a few minutes.

The alarm MAY have had too much load on the indicators and has not reset the 'diodes' for the hazards.

check all fuses, disconnect battery, check trailer plug harness (or even disconnect it from the RHS rear wheel well) and give it a whirl.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 04, 2008 9:35 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 446

Joined: 11th Sep 2005

Gallery: 1 images

Ride: Fairmont

Location: Werribee
VIC, Australia

I disconnected the battery for 15 minutes and nothings changed. Do i need to do it for longer and where is the sensor to tell when the boots closed?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 04, 2008 9:51 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 446

Joined: 11th Sep 2005

Gallery: 1 images

Ride: Fairmont

Location: Werribee
VIC, Australia

BY the way i think its an aftermarket alarm
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 04, 2008 10:08 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

what car?
is the boot light on?
have you checked all fuses?

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 04, 2008 10:23 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 446

Joined: 11th Sep 2005

Gallery: 1 images

Ride: Fairmont

Location: Werribee
VIC, Australia

Its an EL Fairmont.
Checked the fuses for a second time and found that fuse No 7 Door lock fuse has blown. Missed it first time, i am an idiot. Its a 30A fuse and have replaced it with a 25A fuse for now.
The boot release now works and i can lock my car, but the alarm no longer works. It doesn't beep and the indicators just stay on. I've disconnected the battery and will have another crack at it tomorrow.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jan 05, 2008 11:52 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 446

Joined: 11th Sep 2005

Gallery: 1 images

Ride: Fairmont

Location: Werribee
VIC, Australia

Reconnected the battery and still same prob, i can lock the car but alarm makes no sound and indicators just stay on????
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jan 05, 2008 12:35 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 446

Joined: 11th Sep 2005

Gallery: 1 images

Ride: Fairmont

Location: Werribee
VIC, Australia

OK found the fuses for my alarm pulled them out and there fine, I left them out and the indicators no longer stay on but its back to the old problem of when i indicate the hazards come on. Grrrrr.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jan 05, 2008 5:38 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 446

Joined: 11th Sep 2005

Gallery: 1 images

Ride: Fairmont

Location: Werribee
VIC, Australia

Can't work it out, pritty sure its the alarm playing up, goin to take it into ford on monday not lookin forward to the $$$
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jan 05, 2008 5:47 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

Might be a prob with the BCM now?????

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jan 05, 2008 6:53 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 446

Joined: 11th Sep 2005

Gallery: 1 images

Ride: Fairmont

Location: Werribee
VIC, Australia

BCM?? If its something simple that i can check I"ll do it otherwise I"m just goin to leave for the pro's
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 11 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Facebook [Bot] and 36 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 3:47 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names