Fordmods Logo

new harmonic balancer fitted now car wont start 

 

Page 2 of 2 [ 19 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Fri Jan 19, 2007 8:07 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

robsea80 wrote:
after it overheated i started it and it started normal it was the next day the last thing i did befor it wouldent start was i took off the middle ignition lead the coil one to losen the bolt on the blancer if that helps


So I'd say it would be obvious that you have check that lead.

If you removed the lead from the dissy and left the lead hanging loose, the lead may have shorted and fried the coil.

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 19, 2007 9:55 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 499

Joined: 19th Nov 2005

Gallery: 8 images

Ride: el falcon

Location: cranbourne
VIC, Australia

i think that could be it madmax ill replace it today and see it looks hard to get to is thir a trick to geting it out thanks
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jan 19, 2007 12:43 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 54

Posts: 4102

Joined: 18th Nov 2004

Gallery: 10 images

Ride: PX2 Ranger 4x4 XLT Dual CAB

Location: Carrum Downs
VIC, Australia

robsea80 wrote:
i think that could be it madmax ill replace it today and see it looks hard to get to is thir a trick to geting it out thanks


Best way to get to the coil is from underneath. Come up from under starter motor.

 

_________________

Image
She's meanness put to music and the b**ch is born to run!
Like the sign says, "speed's just a question of money. How fast can you go?"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jan 20, 2007 3:33 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 499

Joined: 19th Nov 2005

Gallery: 8 images

Ride: el falcon

Location: cranbourne
VIC, Australia

hello problum now fixed it was the coil thanks madmax and all that helped
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 4:19 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names