Fordmods Logo

No oil pressure on a AU motor 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: No oil pressure on a AU motor
Posted: Sun Dec 11, 2016 12:18 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 27

Joined: 24th Sep 2016

Ride: EF falcon AU motor

Location: kambalda west
WA, Australia

i did a engine change in my EF falcon to a AU motor and my gauge on my is showing i have no oil pressure is there a way i can test this or anything that will help me sort this out
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: No oil pressure on a AU motor
Posted: Sun Dec 11, 2016 1:39 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 2445

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Location: Brisbane
QLD, Australia

AU Senders are different than the E Series ones. Have you used the E Series Sender?

Au Often only have a pressure switch.

NIgel
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: No oil pressure on a AU motor
Posted: Sun Dec 11, 2016 1:53 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5582

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

Swap the sender off the old engine onto the new one :idea:

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: No oil pressure on a AU motor
Posted: Sun Dec 11, 2016 2:03 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 27

Joined: 24th Sep 2016

Ride: EF falcon AU motor

Location: kambalda west
WA, Australia

yes iam using waht ever is in the AU motor and were can i find the sender to swap it over
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: No oil pressure on a AU motor
Posted: Sun Dec 11, 2016 2:04 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 27

Posts: 27

Joined: 24th Sep 2016

Ride: EF falcon AU motor

Location: kambalda west
WA, Australia

yes iam using waht ever is in the AU motor and were can i find the sender to swap it over
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: No oil pressure on a AU motor
Posted: Sun Dec 11, 2016 2:30 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2653

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '91 EB Wagoon

Location: Geeelong
VIC, Australia

davo1990 wrote:
yes iam using waht ever is in the AU motor and were can i find the sender to swap it over



under intake manifold
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: No oil pressure on a AU motor
Posted: Mon Dec 12, 2016 3:32 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 40

Posts: 227

Joined: 21st Jun 2005

Location: Melbourne: Thornbury
VIC, Australia

Have you had the dizzy/CAS out? if so, did you reinstall the oil pump drive?

One time many many years ago I did that. No oil pressure. Only realised when i found a "spare part".

 

_________________

EA SVO Fairmont Ghia - Recaros, Bilsteins, Sunroof, SVO rims and body kit, Genie headers, DBA rotors. T5 steeda triax short shifter. 3.27 lsd. (EL 4.0 ported/polished, rebuilt and balanced, Dev5 cam. J3 chipped EL ecu, AU injectors).

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Sep 24, 2017 5:41 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names