Fordmods Logo

Odometer problem 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: Odometer problem
Posted: Fri Apr 18, 2014 12:45 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 23

Posts: 16

Joined: 3rd Feb 2013

Ride: Ford Falcon XH XR6 Ute

Location: Armidale
NSW, Australia

Hey guys, I got a 1996 xh xr6 tickford ute. My odometer used to read 184*** kms and it showed up well. I don't know how but it is now reading 665*** kms and the globe has weakened and I can only just see it.

Cheers
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Odometer problem
Posted: Fri Apr 18, 2014 7:28 am 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

I would say that the globe is on the way out and needs changing but as to the jump in the reading, that one has got me.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Odometer problem
Posted: Fri Apr 18, 2014 10:47 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

The chip on the cct board seems to default to 555555 km if not soldered on properly - yours may've developed a fault through age, etc.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 4:20 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names