Fordmods Logo

problem el not starting after running out of fuel pumps r ok 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: problem el not starting after running out of fuel pumps r ok
Posted: Sat Jul 11, 2015 8:33 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 25

Posts: 8

Joined: 12th Apr 2015

Ride: el falcon farmont 1996

Location: scone
NSW, Australia

hey guys after running my el futura 1996 dry she wont start we put more fuel in just under half a tank worth and she just cranks its a stock car with au injectors and was running fine before fuel light come on and i pulled up out the front home and went to start it again and she just cranks checked spark plugs and there dry i changed fuel filter and when key is on i can hear duel pumps prime
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: problem el not starting after running out of fuel pumps r ok
Posted: Sun Jul 12, 2015 6:03 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 25

Posts: 8

Joined: 12th Apr 2015

Ride: el falcon farmont 1996

Location: scone
NSW, Australia

any help would be good thanks guy
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: problem el not starting after running out of fuel pumps r ok
Posted: Sun Jul 12, 2015 6:28 pm 
Moderator
Offline

Posts: 14513

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

try spraying aero start or carb cleaner while cranking the engine, if it fires up its more than likely the pump, even though you can hear it it doesn't mean its pumping as the impeller could have broke inside the pump...
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: problem el not starting after running out of fuel pumps r ok
Posted: Sun Jul 12, 2015 7:42 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 25

Posts: 8

Joined: 12th Apr 2015

Ride: el falcon farmont 1996

Location: scone
NSW, Australia

ok thank you heaps will try this tomorro
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: problem el not starting after running out of fuel pumps r ok
Posted: Tue Jul 14, 2015 5:34 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 25

Posts: 8

Joined: 12th Apr 2015

Ride: el falcon farmont 1996

Location: scone
NSW, Australia

ok it was the fuel pump thank you user 376 :D :D :D :D :D :D now to install some $10 lukeys lph561 and waiting on my j3 from t.i performance and I must say I am a vary happy chappy 8-) 8-) 8-) 8-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], syl77 and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 7:55 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names