Fordmods Logo

Problems starting 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: Problems starting
Posted: Thu Dec 26, 2013 8:45 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 23

Posts: 16

Joined: 3rd Feb 2013

Ride: Ford Falcon XH XR6 Ute

Location: Armidale
NSW, Australia

Hey guys I got a 1996 xh xr6 falcon, I just put on new high performance ignition leads on the ute but it won't start up. It'll crank but won't start up. Used to start good before I put the new leads on.

Cheers
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Problems starting
Posted: Thu Dec 26, 2013 9:00 pm 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 2327

Joined: 6th Oct 2005

Ride: 93EB Fairmont / BA Falcon XR6T

Location: Western Sydney
NSW, Australia

Did you put them back on correctly ? Are they pushed firm on the spark plugs ?
Seems odd. :|

 

_________________

93 EB II Fairmon8 with 17' EL GT's / Clear indicators / H.I.Ds / Sports exhaust / Lowered 2' / K&N / XR6 ECU.
2004 BA MKI XR6T in Lightning Strike paint / K&N / XR8 bonnet / BF lights and a few tweaks.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Problems starting
Posted: Thu Dec 26, 2013 10:40 pm 
NSW Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 7331

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: TE50

Location: ɹǝpun uʍop
NSW, Australia

Did you put them back on in the correct order?

 

_________________

Image

I have a car.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Problems starting
Posted: Thu Dec 26, 2013 10:43 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 4599

Joined: 30th Aug 2010

Ride: BF XR6,

Location: NEWCASTLE
NSW, Australia

Coil plugged in? All leads on properly?

 

_________________

BF XR6
xr8 snorkel,typhoon lower snorkel,territory intake pipe,20% underdrive kit,pacemaker extractors,high flow cat,xforce exhaust,t56 conversion hd turbo clutch/ flywheel,m86 3.45 lsd,custom tune187.1rwkw as an auto

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Problems starting
Posted: Fri Dec 27, 2013 3:33 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 23

Posts: 16

Joined: 3rd Feb 2013

Ride: Ford Falcon XH XR6 Ute

Location: Armidale
NSW, Australia

yeah even put on new spark plugs plus my battery is only a few months old.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Problems starting
Posted: Fri Dec 27, 2013 7:50 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 26

Posts: 789

Joined: 9th Dec 2011

Ride: S1 eb 5speed

Location: Coffs Harbour
NSW, Australia

Does it have spark?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Problems starting
Posted: Tue Dec 31, 2013 10:43 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 23

Posts: 16

Joined: 3rd Feb 2013

Ride: Ford Falcon XH XR6 Ute

Location: Armidale
NSW, Australia

starter motor was the problem so got a new one now it starts up great
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Problems starting
Posted: Tue Dec 31, 2013 12:51 pm 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 2327

Joined: 6th Oct 2005

Ride: 93EB Fairmont / BA Falcon XR6T

Location: Western Sydney
NSW, Australia

pspillane wrote:
starter motor was the problem so got a new one now it starts up great


In your first post you said it cranks.. :?
Anyway so long as its going that great. :|

 

_________________

93 EB II Fairmon8 with 17' EL GT's / Clear indicators / H.I.Ds / Sports exhaust / Lowered 2' / K&N / XR6 ECU.
2004 BA MKI XR6T in Lightning Strike paint / K&N / XR8 bonnet / BF lights and a few tweaks.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 8:13 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names