Fordmods Logo

redback 2.5 burble 

 

Page 2 of 2 [ 21 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Thu Jun 05, 2008 7:29 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 172

Joined: 8th Sep 2005

Gallery: 1 images

Ride: '79 XD Falcon Wagon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Sounds to me like it might be running a tad rich on idle, my XF used to do the same thing, sounded good I think :)

 

_________________

http://www.xfords.com

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jun 05, 2008 8:22 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 607

Joined: 15th Dec 2004

Gallery: 23 images

Ride: GLXR 6

Location: Perth
WA, Australia

Yeah, could be that too.
Adjust your idle and see how that works.
Mine changes the note when the idle gets tampered with.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jun 05, 2008 8:38 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 172

Joined: 8th Sep 2005

Gallery: 1 images

Ride: '79 XD Falcon Wagon

Location: Melbourne
VIC, Australia

http://www.youtube.com/watch?v=XEluHTUYTKk

Might have to turn the volume up a little, but listen right at the start, does yours sound anything like that at all on idle?

Mine was a redback system too, but with extractors as well, and obviously a 4.1 alloy head carby crossflow and not a 4.0 EFI overhead cam, but still.

 

_________________

http://www.xfords.com

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jun 06, 2008 12:21 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 354

Joined: 11th Dec 2007

Ride: ED Futura Classic & EF Futura SW

Location: Scummers
VIC, Australia

some times my car wont idle right, when ya start the car the revs go up like norm. then go down like norm but then the revs start to struggle and it goes from 500rpm to 700rpm (i thinks that the right rpm) then stalls.

could that have something to do with it?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jun 06, 2008 1:22 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 354

Joined: 11th Dec 2007

Ride: ED Futura Classic & EF Futura SW

Location: Scummers
VIC, Australia

The MaDDeSTMaN wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=XEluHTUYTKk

Might have to turn the volume up a little, but listen right at the start, does yours sound anything like that at all on idle?

Mine was a redback system too, but with extractors as well, and obviously a 4.1 alloy head carby crossflow and not a 4.0 EFI overhead cam, but still.


Yeah sorta sounds like that but not as loud.

I have a recording of the exhaust running straight out of the cat but cant seem to up load it to the post.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jun 06, 2008 2:33 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 354

Joined: 11th Dec 2007

Ride: ED Futura Classic & EF Futura SW

Location: Scummers
VIC, Australia

this is a vid (without a vid :) ) of my exhaust sound

You may need to turn up the sound to hear it.
http://s266.photobucket.com/albums/ii24 ... deo006.flv
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 6:24 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names