Fordmods Logo

Revs Not Dropping Well..... 

 

Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

 
 Post subject: Revs Not Dropping Well.....
Posted: Tue Aug 29, 2006 11:57 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 724

Joined: 11th Nov 2005

Gallery: 1 images

Ride: BF Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hey guys when i rev my motor the revs take ages to drop ie: twice as long as they should???? Any ideas anyone???
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 29, 2006 12:21 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5858

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: '95 EF's

Location: Leederville
WA, Australia

have you got an aftermarket cam in it?

 

_________________

R.I.P. Scotty

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 29, 2006 12:39 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 724

Joined: 11th Nov 2005

Gallery: 1 images

Ride: BF Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Yeah got the rspec1 in it. Take it this could b the problem???
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 29, 2006 12:40 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5858

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: '95 EF's

Location: Leederville
WA, Australia

mine does it with a crow cam in it - have been told it was the cam that was causing it! are you revving it in N/P?

 

_________________

R.I.P. Scotty

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 29, 2006 1:21 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 454

Joined: 15th Feb 2005

Location: Sydney
NSW, Australia

mijne does the same thing on petty but on gas shes perfect.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 29, 2006 1:42 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 724

Joined: 11th Nov 2005

Gallery: 1 images

Ride: BF Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

N/P????? whats that stand for????

I just did the airbox mod (speedholes :)) and its made my revs drop considerably better, much more like normal :).
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 29, 2006 1:49 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 34

Posts: 295

Joined: 3rd May 2006

Gallery: 8 images

Ride: falcon

Location: lower plenty
VIC, Australia

this happens to mine aswell.
been stumped why it does this?
the speedholes mod didnt really affect it i dont think and im not even running a cam.

could it be something to do with upgrading the exhaust system and running a hi flow cat and extractors???

cheers
dave

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 29, 2006 1:49 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 34

Posts: 295

Joined: 3rd May 2006

Gallery: 8 images

Ride: falcon

Location: lower plenty
VIC, Australia

gryph wrote:
N/P????? whats that stand for????

I just did the airbox mod (speedholes :)) and its made my revs drop considerably better, much more like normal :).


...neutral and park

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 29, 2006 1:55 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 724

Joined: 11th Nov 2005

Gallery: 1 images

Ride: BF Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Sounds like u might be on the money there with the exhaust n extractors thing... Started happening on mine when i got those done.. Only diff between u n me is ive still got a normal cat not a hiflo...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Aug 29, 2006 3:11 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 3083

Joined: 22nd Sep 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

i have this problem and know the solution.

for a while i thought it was the isc, so i ran a solid gaskit on it and just upped the idle screw, this didnt help.

i resently found the problem while someone else used the pedal, the return spring wasnt doing its job, so i shortened it and the revs snap to idle now.

 

_________________

Image
latest mod: A Service
MY BUILD THREAD

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 3:19 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names