Fordmods Logo

Rough idle on cold start 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Rough idle on cold start
Posted: Sun Jun 10, 2012 1:42 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 27

Posts: 89

Joined: 11th Jul 2011

Gallery: 2 images

Ride: Ford Falcon ED

Location: Hobart
TAS, Australia

hey guys my ed falcon has been off the road for sometime now because i lost my licence, i get it back in 2 days now :) so have been making sure my cars all sweet have also done a few things to it over the last month or so, i charged the battery when i put my new exhaust on, 2.5 lukey exhaust, new belts, filters, also added a oil pressure sender and new water temp sender in when i put my s pack cluster in but now its idling a bit rough when i start it up cold, after 5 min or so it seemed ok, but before that it sounded like it was blocked or choking when i touched the accelerator??
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rough idle on cold start
Posted: Sat Jun 16, 2012 7:39 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 673

Joined: 23rd Jul 2011

Gallery: 10 images

Ride: XG

Location: Bendigo
VIC, Australia

ECU may be still learning?

 

_________________

XG Ute - 3 Seater - Auto - Dual Fuel

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rough idle on cold start
Posted: Sat Jun 16, 2012 10:22 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 3737

Joined: 22nd May 2006

Ride: BF F6 Tornado - #0077

Location: Bendigo
VIC, Australia

Strange question, how old is your battery? New battery in my car, drives like new now

 

_________________

** For Sale ** http://www.fordmods.com/ford-parts-for-sale-f17/assorted-e-series-parts-t124697.html

F6 Tornado 2006 Build

Is it about sex? The engine in my car? Or a cure for cancer?
No?

Then f**k off

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rough idle on cold start
Posted: Sat Jun 16, 2012 11:30 pm 
Moderator
Offline

Posts: 14513

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

how long has it been off the road and when was fresh fuel put in it last???
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rough idle on cold start
Posted: Thu Jun 21, 2012 2:03 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 27

Posts: 89

Joined: 11th Jul 2011

Gallery: 2 images

Ride: Ford Falcon ED

Location: Hobart
TAS, Australia

ok so thinking it would be the battery as well seeings tho i had to charge it several times over the 6 month period to kick it over, and now i drive it everyday its been running better everyday, but still the rough idle in the mornings. and it does struggle to kick over as well like the battery about dead. wouldnt be fuel because when i change all the filters the tank was pretty much dead empty and i put fuel in from a jerry can. (20l and bought the fuel the same day from caltex) could it be the new intake? (boxed pod) gonna buy a new battery today for it. its well over due
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 12:52 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names