Fordmods Logo

Smoke n squeak 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Smoke n squeak
Posted: Sat May 07, 2005 6:17 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 254

Joined: 14th Mar 2005

Gallery: 3 images

Ride: EF II XR6

Location: Tamworth
NSW, Australia

G'day

I just replced my p/s pump with a reconditioned one and when i started up the engine, smoke started coming from that side of engine. I assume ive just managed to spill some fliud on tha alternator, but im just checking, i covered it with a bag but i still got a bit of fliud around the place, so its possble there was some fluid on the alternator.

Secondly, on start-up lately ive been getting a squeak from the front of the engine, but up until today the squeak has gone pretty quickly, but today it has kept going. It seems to be coming from near the A/C compressor. Should i be worried about this?

i have unlimited NRMA call-oputs, should i give them a bell? Im just going away fro a week tommorrow and when i get back i have to drive to melbourne so im keen to make sure its ok

thanks in anticipation

 

_________________

Who needs an XR6 when you've got a corolla wagon :sad:

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat May 07, 2005 6:41 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 11103

Joined: 15th Nov 2004

Ride: AU III XR8 Pursuit 250 ute

Location: Hobart
TAS, Australia

The smoke would mean that the fluids burning and should evaporate away or something.

Could the squeak be the pully on the air con buggered or fan belt on way out?

 

_________________

Heaps of performance EF/L parts for sale, including supercharged VCT motor!

2002 Ford AU Series III Falcon XR8 Pursuit 250 ute - 5.6L of V8 Windsor!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 08, 2005 12:23 am 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 112

Joined: 8th Dec 2004

Gallery: 1 images

Location: Western S'burbs
NSW, Australia

hey i get the squeak on cold start ups as well... front of the engine and goes away after like 2-3 seconds...

let us know if you fix your squeak, could be the same problem.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 08, 2005 12:37 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 5313

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: Surf, Turbo Diesel

Location: Melbourne, S.E Suburbs
VIC, Australia

some one told me that could be the acc belt slipping....
gunna change mine soon

(if we are talking about same squeek)

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 08, 2005 1:34 am 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 112

Joined: 8th Dec 2004

Gallery: 1 images

Location: Western S'burbs
NSW, Australia

yeh i'm gonna have a look as well, get all belts changed plus my alternator is on the way out i think. It squeals when theres a high load such as rear demister on with headlights on as well at nite.

Whenever i stop at the lights, and go to take off it squeals till the volts gradually go up.... does it sound like the alternator is dying? Once i turn the rear demister off it goes away.

Will be looking at also changing to the highest possible alternator as well.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 08, 2005 2:34 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

naa if the belts slipping its not likely to be the alternator.. more likely to be a belt adjustment/worn out belt issue...
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 26 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 10:08 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names