Fordmods Logo

Speedo died vss info please 

 

Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 
 Post subject: Speedo died vss info please
Posted: Sat Feb 16, 2008 9:42 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 190

Joined: 7th Nov 2004

Ride: EF Mont ZL Lane 4x4 Bronco

Location: Widebay
QLD, Australia

Today the speedo went up/down few times then carked it. I put it in dash diag mode & theres no speed showing in there or the trip computer L/100km.
Thinking it may be the VSS on tranny, can this be confirmed with a ohm meter in ecu pin 58 VSS input & body earth? or what type signal would it be & what do I need to test it? she's a EF i6 auto
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Feb 16, 2008 10:12 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 97

Joined: 22nd Jul 2007

Location: Melbourne
VIC, Australia

Check the two white wires on the right side plug of the cluster. If they're okay it's probably the speed sensor then and that I cant help you with sorry. While wiring up a speedo corrector one of the speedo wires popped off and I got similarly weird stuff happening as well
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 5:30 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names