Fordmods Logo

Thermo fan Problem. 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Thermo fan Problem.
Posted: Sat Jul 23, 2005 5:48 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 476

Joined: 28th Jan 2005

Ride: 1990 EA Spac

Location: grenfell
NSW, Australia

I have an EA which has an EL dash and computer. All running fine
The other day I noticed the dreaded water leak and it turns out the water pump is cactus. So I decided that it was time to upgrade to thermos. I have the fans and the original relays etc. I set up the fans and tested that all worked ok on the bench. Everything works as per the book. Installed into the car and wired up as per the wiring diagram to the ECU. Reconected the battery. NO SMOKE so all looks ok. Time to test. ONLY this is where the problem started. Ignition on NO fans. Start engine fans run at full speed without A/c or int fan on. I have very carfully checked all my wiring three times.
Can anyone shead any light on what the problem could be.

Thanks in anticipation.

Clive

 

_________________

Drive safe, arrive alive

EA Spak EL dash and interior, thermo's,BBM, EF head and cam, superlows,

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jul 23, 2005 6:18 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 3097

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: VU SS

Location: Ivanhoe
NSW, Australia

Is your car manual or auto?

 

_________________

EF Fairmont now Sold!
Guides: Polishing|Modifications |Manual Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jul 23, 2005 6:29 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 476

Joined: 28th Jan 2005

Ride: 1990 EA Spac

Location: grenfell
NSW, Australia

Its an auto using the seperate auto computer and has a resistor fitted to the EEC to make it idle correctly

 

_________________

Drive safe, arrive alive

EA Spak EL dash and interior, thermo's,BBM, EF head and cam, superlows,

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jul 23, 2005 6:43 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 3097

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: VU SS

Location: Ivanhoe
NSW, Australia

Ahh ok, well if the EL computer you are running is an auto one you might have to either trick it, run the auto off of it, or feed the trans temp and trans position values to it from the auto's sensors.

 

_________________

EF Fairmont now Sold!
Guides: Polishing|Modifications |Manual Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Jul 23, 2005 7:14 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 476

Joined: 28th Jan 2005

Ride: 1990 EA Spac

Location: grenfell
NSW, Australia

Ihave just done a code run on the EEC Here are the codes

522 NDS a/c on
786 Performance indicator light faulty
782 Not listed as far aas I can see
795 BBM not operational ( i dont have a bbm manifold yet.)
838 Evap temp volt to high.

If you could explain some for these and possible fixes it would be great.

What is NDS and Performance indicator light?????????

cheers

 

_________________

Drive safe, arrive alive

EA Spak EL dash and interior, thermo's,BBM, EF head and cam, superlows,

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Mad2 and 33 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 9:45 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names