Fordmods Logo

vibration 

 

Page 1 of 2 [ 18 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: vibration
Posted: Wed Aug 15, 2007 8:26 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 1966

Joined: 13th Aug 2005

Ride: 2000 Au wagon

Location: some where in nsw
NSW, Australia

when i decelerate from above 90 k's i get a vibration through the car,ad when cruiseing at 90 it vibrates a bit to,,the rear trans bush was replaced on monday as we drove it 400 k's with out it,not a good idea,what could be causeing the vibration.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 15, 2007 8:49 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 112

Joined: 29th Jul 2007

Ride: EB Falcon

Location: Moruya
NSW, Australia

check your tail shaft go do it right now coz if it falls off thats not cool

 

_________________

God made Holdens to keep d**k Heads out of FORDS

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 15, 2007 9:10 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 1966

Joined: 13th Aug 2005

Ride: 2000 Au wagon

Location: some where in nsw
NSW, Australia

tail shaft is fine,,already been fixed,,it only does it when decelerating from above 90 kph,,the only thing i can think of is either the harmonic balancer or the engine mounts.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 15, 2007 9:17 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

or tyres, rotors, rims, axles, :P

IF you've falken tyres on the car... look no further! :P was my prob :/

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 15, 2007 9:19 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 1966

Joined: 13th Aug 2005

Ride: 2000 Au wagon

Location: some where in nsw
NSW, Australia

tyres are brand new,,it's been doing it for ages now,,it even did it with the old 3.9 in it,,it still has the 3.9 harmonic balancer on it,,the engine mounts aren't that crash hot either...

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 15, 2007 9:26 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 1175

Joined: 23rd Mar 2005

Gallery: 6 images

Ride: 1994 ED Fairmont

Location: Brisbane
QLD, Australia

hmmm uni joints?

 

_________________

1994 ED Fairmont Champaign Gold - AU Series II Intech 4.0L - EL EFI - Thermo Fans - 4.11 LSD - Pacemaker 4480 Into Custom 3" Exhaust - Shift Kit
In Progress: EL 4 Speed Auto- 3000 STALL - To be fitted
EF Tickford Race Spec Head Port- In the shop
Custom SureCam - Chiptorque

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 15, 2007 9:39 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 1966

Joined: 13th Aug 2005

Ride: 2000 Au wagon

Location: some where in nsw
NSW, Australia

ebfairmont3.9 wrote:
hmmm uni joints?


brand new.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 15, 2007 9:50 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 1175

Joined: 23rd Mar 2005

Gallery: 6 images

Ride: 1994 ED Fairmont

Location: Brisbane
QLD, Australia

Well the only thing left is the diff.

 

_________________

1994 ED Fairmont Champaign Gold - AU Series II Intech 4.0L - EL EFI - Thermo Fans - 4.11 LSD - Pacemaker 4480 Into Custom 3" Exhaust - Shift Kit
In Progress: EL 4 Speed Auto- 3000 STALL - To be fitted
EF Tickford Race Spec Head Port- In the shop
Custom SureCam - Chiptorque

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 15, 2007 9:53 pm 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 13

Joined: 13th Aug 2007

Ride: 1988 fairmont svo

Location: Bacchus Marsh
VIC, Australia

is it a full body vibration or could you localize it? (front, middle, rear)as it sounds like it has to be drive train somewhere, but i would fix the mounts to be sure.

 

_________________

88SVO Original On its Guts 7"screen & DVD 800 w amp, 2x 1000w JBL woofers, bilsen springs, peddrers shocks, Genie 2.5 Exhaust, cold air intake.
looking for that perfect top end?
engine & sound

Last edited by 88svo on Wed Aug 15, 2007 9:55 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 15, 2007 9:54 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 420

Joined: 30th May 2006

Gallery: 6 images

Ride: XR6

Location: Gosford
NSW, Australia

double check tailshaft bolts to diff sounds like that.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 15, 2007 9:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 1966

Joined: 13th Aug 2005

Ride: 2000 Au wagon

Location: some where in nsw
NSW, Australia

it comes from the front,,but once the speed is below 90 it goes away...

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Aug 15, 2007 10:01 pm 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 13

Joined: 13th Aug 2007

Ride: 1988 fairmont svo

Location: Bacchus Marsh
VIC, Australia

yeah engine mounts or harmonic balancer what else foward is there, i was thinking diff as well.hence (front, mi9ddle, rear). everything vibtates at different resanacers so 90 kph is the spot. for u. but it might also be engine internal. but definatly do the mounts it could just be that that 90 kph resanates

 

_________________

88SVO Original On its Guts 7"screen & DVD 800 w amp, 2x 1000w JBL woofers, bilsen springs, peddrers shocks, Genie 2.5 Exhaust, cold air intake.
looking for that perfect top end?
engine & sound

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Aug 16, 2007 12:20 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 1966

Joined: 13th Aug 2005

Ride: 2000 Au wagon

Location: some where in nsw
NSW, Australia

yeah that just seems to be the spot for my engine,,above 92 and its fine below 90 and its fine,,i might get the mounts and the harmonic balancer changed.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Aug 16, 2007 2:44 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 462

Joined: 7th Apr 2005

Ride: EA

Location: Melbourne
VIC, Australia

whoa this is weird, im having the exact same problem, but ive changed harmonic balancer, got my dif reco'd, new uni joints, new engine mounts, and its still there!

the only thing i can think of is the tailshaft is unbalanced?

over 90 km/h on deceleration, the cabbin viabrates, mainly under me, but under that, shes all sweet, under acceleration over 90 its all fine, till you back off ...

 

_________________

Ford Falcon EA Naturally Aspirated 4.0L i6
13.797 @ 157.16km/h (Limiter Bounce)

1/4 Mile Video

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Aug 16, 2007 3:36 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 1966

Joined: 13th Aug 2005

Ride: 2000 Au wagon

Location: some where in nsw
NSW, Australia

i am going to try replaceing the mounts first,then see what happens,if it doesn't fix it then the tail shaft will be looked at.

who does tail shaft balancing ?

i found out it will cost between 110 the 130 to get the shaft balanced,does anybody have a good set of engine mounts or know how much they are from freud or knw of good non genuin ones ?

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 3:06 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names