Fordmods Logo

Weird LPG Problem 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: Weird LPG Problem
Posted: Mon Sep 04, 2006 1:20 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 454

Joined: 15th Feb 2005

Location: Sydney
NSW, Australia

Hey guys

im having a prblem with my aftermarket LPG system ( i know im probably gonna have to take it to them but i though i would ask here first just in case. now i have a t5 and a stage 5 ef motor. Now when i go up through the gears it seems when i hit between 60 - 70 kms and hour that if i try to change gears the revs drop really quick and if i dont put it into gear the revs drop to 0 and the car cuts out. Once it cuts out i then start it up on petty then switch to gas (all while rollling at 70 kms for e.g) when i switch to gas it will cut out again and keep doing it till i slow down to 30 - 40kms then it will idle on gas again.

WTF is going on??

any help would be apprieciated
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 04, 2006 1:59 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 140

Joined: 4th Apr 2006

Location: Mandurah
WA, Australia

Sounds like the hose from the converter to the airbox is loose/fallen off. Check this and put clamps on each end if its a loose fit. Let us know how you go.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 04, 2006 2:03 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 454

Joined: 15th Feb 2005

Location: Sydney
NSW, Australia

i was mucking around with that about the time it happend lol sweet will try

thanks!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 04, 2006 5:56 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 33

Posts: 2

Joined: 30th May 2006

Location: Melbourne
VIC, Australia

hey also check the connection of the gas solinoid or even the solinoid itself when it doesn't give it abit of a tap
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 04, 2006 7:13 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 454

Joined: 15th Feb 2005

Location: Sydney
NSW, Australia

ELV8 wrote:
Sounds like the hose from the converter to the airbox is loose/fallen off. Check this and put clamps on each end if its a loose fit. Let us know how you go.


That was the problem mate it was off lol slid it on and its fine.

Thanks mate
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 04, 2006 11:13 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 140

Joined: 4th Apr 2006

Location: Mandurah
WA, Australia

good work, glad to hear its all working fine again!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 05, 2006 5:57 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 3083

Joined: 22nd Sep 2005

Gallery: 13 images

Ride: EF

Location: Melbourne
VIC, Australia

whats the balence line actually do, as mine has never had one, and i have these cutouts occasionaly?

p.s. how would you fit one to a car with a very open airbox?

 

_________________

Image
latest mod: A Service
MY BUILD THREAD

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum
cron

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 11:44 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names