Fordmods Logo

ZK fairlane 4.0L conversion trouble... 


Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 Post subject: ZK fairlane 4.0L conversion trouble...
Posted: Sat Sep 19, 2015 1:47 pm 
Parts Gopher
User avatar

Age: 24

Posts: 62

Joined: 11th May 2012

Ride: 94 tickford enhanced xg ute

Location: devonport
TAS, Australia

hey all, i have been working on my project car for few months and i have come across a snag in the works...
i have put a 4.0L from a xg ute into my ZK fairlane and i have used the xg mounts but the 4spd auto is hitting on the cross member mounts under the car. i don't want to resort back to the three speed so i am looking for a way around this if possible :?: . also i haven't seen anything on this as of yet but my sump is hitting the sway bar. was there something i missed when i put the engine in?
i have come way to far to turn back now so if anyone can shed some light on the situation, iwould be a very happy man :)

thanks in advance
 Post subject: Re: ZK fairlane 4.0L conversion trouble...
Posted: Sat Sep 26, 2015 1:56 pm 
Technical Contributor

Age: 59

Posts: 6738

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Tunnel is probably to narrow for the 4 speed. You may need to tweek the space.

As for the sway bar, you will need the one from the XG.




South West Customs

Members of the SWC Stable, fordebgt93, TROYMAN, Benj, svo_matt, Mrs C, eb_fairmont, Total_tool, Terroristghia

Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Fri Oct 21, 2016 10:47 pm All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names