Fordmods Logo

Central Locking problem JAYCAR 

 

Page 1 of 1 [ 13 posts ] 

 
 Post subject: Central Locking problem JAYCAR
Posted: Tue Feb 06, 2007 11:48 am 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 147

Joined: 9th Mar 2006

Location: melbourne
VIC, Australia

Hi guys,I have a problem with the central locking kit that im installing, There all mounted in the doors, but with the wiring im having problems.


Firstly, The White and Brown wires from the master lock are connected to the REDBLK and YELLOWBLK wires. the 3 wires from the master lock is going to the relay box. and the green blue wires are also going to the REDBLK and YELLOWBLK wires. Thats how mines setup, now it all doesnt work, the unlock/lock switch on the centre console doesnt work.


Can someone tell me where ive gone wrong? And sorry if i havent explained something correctly!


Thanks!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Feb 06, 2007 11:49 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 420

Joined: 30th May 2006

Gallery: 6 images

Ride: XR6

Location: Gosford
NSW, Australia

have you run the power wires to power?do you have an aftermarket alarm fitted?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Feb 06, 2007 12:34 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 147

Joined: 9th Mar 2006

Location: melbourne
VIC, Australia

G'day XR6 EF

Yes ive run the power wire to the dark green with a yellow stripe and the ground to the black wire.


I dont have an aftermarket alarm fitted. Just a note, I extended the master door wires because they were too short, i will go thru that just to make sure theres no loose connection.

But other than that, I dont know what im missing here.


Cheers all.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Feb 06, 2007 6:20 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 38

Posts: 39

Joined: 4th Sep 2005

Ride: EL Falcon

Location: Parkdale
VIC, Australia

feel free to have a look at mine, I have fitted(with the help of friends) a jaycar kit to my EL(sedan) using the pre-existing wiring, apart from the drivers door which required more wires. I also have it working with the remote.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 07, 2007 6:47 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 147

Joined: 9th Mar 2006

Location: melbourne
VIC, Australia

Anyone else guys? My cars currently not locking.: (
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 07, 2007 8:30 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 38

Posts: 39

Joined: 4th Sep 2005

Ride: EL Falcon

Location: Parkdale
VIC, Australia

okay here is what i have so far(without pics, I will send them shortly).

There is a little black plug in the BEM located under the dash. This is the only one you need to touch.
Pin 10 is Yellow.
Pin 9 is Red/Yellow
The above should help.

Anyway I have the following
Pin 10) Yellow -> Brown from the black box
Pin 9) Red/Yellow -> White
Pin 8) Not Connected
Pin 7) Black -> Black
Pin 6) Not Connected
Pin 5) Yellow -> Red

The rest you should not need to touch.
From the little black box there should be a blue wire and a green wire.
The Blue needs to connect to the Red/Yellow stripe wire coming from the wiring loom.
The Green needs to connect to the Yellow/Black strip wire coming from the wiring loom.

Pin 7) has the Black wire from the black box soldered on to the wire that is already going to the BEM.

Pin 5) The Yellow wire going in to the BEM needs to stay there however the Red wire from the black box needs to be soldered to it.

To solder a wire to it strip a small section of wire and wrap around and solder in place, cover with electrical tape when done.

I have the rear actuators doing the reverse of the front actuators due to their position. I thought it weird that it mentioned this in the guide, however it must be done if you want all you doors to lock at the same time.

With mine like this the center button works, the boot button works, the fuel button works, and the remote works completely(as in both the boot and door buttons work as they should).

Last edited by Brax on Wed Feb 07, 2007 9:09 pm, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Feb 07, 2007 8:38 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 41

Posts: 180

Joined: 21st Jul 2005

Gallery: 4 images

Ride: FG XR6

Location: Geelong
VIC, Australia

Have a look at this link and see if it helps at all with your wiring.
http://oldholden.com/?q=node/33201&size=_original

I've put a few central locking kits in. (though none had a button on the dash, they were remote or connected to an alarm)

While the wires colors you describe sound familiar i'm not going to be able to tell you what goes where unless i know what each of your wires does, and what it's connected to. Were there instructions?

The drivers door solenoid has more wires going to it.
This is so when you use a key to lock the drivers door manually, the drivers door solenoid sends a signal out and all the other solenoids get triggered as well.

You will know if the system works if you grab the drivers door solenoid and push /pull it. Do the others move? If they move the opposite way you just need to swap the blue and green wires over.

 

_________________

Subtle but high quality audio system.
Alpine processor and amp / Focal Utopia splits / Soundstream Exact sub

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Feb 08, 2007 2:01 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 147

Joined: 9th Mar 2006

Location: melbourne
VIC, Australia

Thanks brax! Do you think you could send those pics soon?




Thanks for all the help guys!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Feb 10, 2007 12:48 am 
Technical Contributor
Offline

Age: 38

Posts: 39

Joined: 4th Sep 2005

Ride: EL Falcon

Location: Parkdale
VIC, Australia

they have been sent.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Feb 10, 2007 1:49 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 28

Posts: 47

Joined: 1st Mar 2006

Location: Perth, Back of Wanneroo
WA, Australia

ive recently done mine. My kit was like identical to the jaycar name kit just nt that brand. i didnt cut any of the wires that go to master door lock actuator. On the door lock relay box the two shorter wires, that normally used for alarms and stuff brown and white wires. These are teh wires i taped in to the lock and unlock wires my setup works fine. i opened the really box, the short brown and white wires are paralleled to the brown and white wires which go to the master lock. Mine works just like it used to.

 

_________________

97 EL Fairmont
2006 Model Pioneer Headunit
Twin 12 Inch subs
Boot install in progress
Plenty of Mods planned
Fully Adjustable Shiftkit
Lukey 2 1/2 Inch exhaust one muffler, no resonator

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Feb 11, 2007 1:15 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 147

Joined: 9th Mar 2006

Location: melbourne
VIC, Australia

Thanks Brax for the pictures, they helped.


Everythings finished, they are working perfect! But the car battery is running out really fast? could that be because i wired the power up to the headunit? Should i do it thru the BEM?


Cheers.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Feb 11, 2007 1:31 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 4849

Joined: 19th Feb 2005

Gallery: 1 images

Ride: BA Falcon Suzy Across

Power: 178 rwkw

Location: melbourne
VIC, Australia

shouldn't really make a difference, check your power connections and make sure there is no earth leak from a bare wire anywhere

 

_________________

178.3 rwkw
15.1@96 mph
Now with 3.9 shrooms

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Feb 11, 2007 3:36 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 38

Posts: 39

Joined: 4th Sep 2005

Ride: EL Falcon

Location: Parkdale
VIC, Australia

there is usually a wire in the loom that comes from the accessories for the radio as the radio is meant to have a 12v and an accessory wire.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 13 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 4:27 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names