Fordmods Logo

Factory speaker wire in EFII doors 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Factory speaker wire in EFII doors
Posted: Sat Jul 01, 2006 3:55 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 33

Posts: 97

Joined: 14th Feb 2006

Ride: EF XR6 5sp

Location: north coast
NSW, Australia

Afternoon all

Can someone tell me if the factory speaker wire in the front dorrs of an EF is adequate to run amped 6.5inch splits?

Im trying to avoid having to re-wire them if you hadnt already guessed

cheers
Tim
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jul 02, 2006 11:07 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 41

Posts: 180

Joined: 21st Jul 2005

Gallery: 4 images

Ride: FG XR6

Location: Geelong
VIC, Australia

it will work, but you'd be better off rewiring for less loss and peace-of-mind.

it's very thin.

 

_________________

Subtle but high quality audio system.
Alpine processor and amp / Focal Utopia splits / Soundstream Exact sub

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jul 02, 2006 11:08 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 1500

Joined: 14th Nov 2004

Ride: Falcon

Location: SE Melb
VIC, Australia

Its only stock wiring for stock speakers, so better upgrade the wiring for better sound and peace of mind.

 

_________________

Instant Karma is gonna get you!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jul 02, 2006 2:02 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 35

Posts: 64

Joined: 7th Sep 2005

Ride: 96 EFII Futura Stock as a

Location: Melbourne
VIC, Australia

Definately rewire. If you're going to the effort of amping the speakers, might as well use quality cabling.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jul 02, 2006 3:15 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 2396

Joined: 25th Sep 2005

Gallery: 9 images

Ride: Da Maverick & xe ute

Location: Upper FTG. melbourne
VIC, Australia

hmm the calbe will work , you can keep it if you want but its only cheap crappy loom cable, and also if your runninng an amp ur gonna need new wire anyway cos the factory cable wont run to your boot and then your gonna need to join up to the factory wire from the amp at which point you should tape the new wire to the factory wire then use the factory wire to pull the new wire thru your door if u get what i mean, its alot easier and means you would have better cable with less effort!

 

_________________

Mods: sprint kit, steeda short shift, svo lip, El handles, El Air intake, au xr wheels, lukey cat back, jbl focal and pioneer sterio <--- Sold

Xe ute - Bright green with 302

Da maverick - Straight gas turbo

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jul 02, 2006 4:39 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 330

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 17 images

Ride: BA XR6 turbo

Location: Canberra
ACT, Australia

running a wire in to the doors on the falcon is easy pop the car side of grommet out and pull it a little and 2 plugs will come through undo them and pop the doore side off bit of wd 40 it will be sweet.

 

_________________

If you think life is bad. Imagine being a egg...you only get laid once, you only get smashed once and the only bird that sits on your face is your mum!

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 8:29 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names