Fordmods Logo

how to connect speakers to amp 

 

Page 2 of 3 [ 31 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3  Next

 
Posted: Sun Oct 22, 2006 8:44 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 5540

Joined: 31st Oct 2005

Gallery: 28 images

Ride: NC II Fairlane

Location: morayfield
QLD, Australia

this is the model i used to use but gave it to my gf
Image

 

_________________

Member #7418
KB Laser White lightning Turbo - B6T
Turbo NC II Fairlane Ghia
http://www.fordmods.com/the-garage-f53/my-new-nc-ii-fairlane-dial-up-warning-t50380.html

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Oct 22, 2006 8:47 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 5540

Joined: 31st Oct 2005

Gallery: 28 images

Ride: NC II Fairlane

Location: morayfield
QLD, Australia

earthing it straight to the battery is fine.

does the protective light come on?

only thing i can think of is either its in protective mode or its running off low pass on the head unit.

 

_________________

Member #7418
KB Laser White lightning Turbo - B6T
Turbo NC II Fairlane Ghia
http://www.fordmods.com/the-garage-f53/my-new-nc-ii-fairlane-dial-up-warning-t50380.html

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Oct 22, 2006 9:05 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 1452

Joined: 27th Apr 2005

Ride: BA

Location: campbelltown
NSW, Australia

i check the protective mode, it is off ( no light ) and the power is on. i think the protective mode was on before. But still not working. ill try everything again tomorrow and check the rca cables. the HU i have is a sanyo fxd-mp690 if that helps.
thanks for replying, really appreciate.

 

_________________

"Chuck Norris does not sleep. He waits."
"Chuck Norris is so fast, he can run around the world and punch himself in the back of the head."
"Chuck Norris ordered a Big Mac at Burger King, and got one."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 24, 2006 9:13 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 1452

Joined: 27th Apr 2005

Ride: BA

Location: campbelltown
NSW, Australia

yesterday morning i found out that the rca cables where wrong from the head unit. 1 rca cable wasnt connected and the other was connected to aux input. stupid me must of connected it to the wrong one. it all fix. the front speakers sound great but now the problem is trying to pass the wire through the boot door because i got a wagon. sure i use the thicker wire or the stock speaker wire?

 

_________________

"Chuck Norris does not sleep. He waits."
"Chuck Norris is so fast, he can run around the world and punch himself in the back of the head."
"Chuck Norris ordered a Big Mac at Burger King, and got one."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 24, 2006 9:17 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 5540

Joined: 31st Oct 2005

Gallery: 28 images

Ride: NC II Fairlane

Location: morayfield
QLD, Australia

where is the amp located? why would you need to pass wires through the boot?

you can use the stock ones

 

_________________

Member #7418
KB Laser White lightning Turbo - B6T
Turbo NC II Fairlane Ghia
http://www.fordmods.com/the-garage-f53/my-new-nc-ii-fairlane-dial-up-warning-t50380.html

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 24, 2006 9:22 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 1452

Joined: 27th Apr 2005

Ride: BA

Location: campbelltown
NSW, Australia

i got a wagon and the amp is mounted on the back of the back seat. i use thicker wire for the front speakers which is connected to the amp. Now my problem is that the thicker wire cannot pass through this rubber where the stock wire goes throught to the back speakers.

 

_________________

"Chuck Norris does not sleep. He waits."
"Chuck Norris is so fast, he can run around the world and punch himself in the back of the head."
"Chuck Norris ordered a Big Mac at Burger King, and got one."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 24, 2006 9:26 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 5540

Joined: 31st Oct 2005

Gallery: 28 images

Ride: NC II Fairlane

Location: morayfield
QLD, Australia

then use the factory wires. altho i wouldnt amp factory speakers. id replace them then amp them as factory speakers are only like 80 watts max, they are already getting almost full power from a factory head unit. amping them will probebly blow them

 

_________________

Member #7418
KB Laser White lightning Turbo - B6T
Turbo NC II Fairlane Ghia
http://www.fordmods.com/the-garage-f53/my-new-nc-ii-fairlane-dial-up-warning-t50380.html

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 24, 2006 9:27 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 1452

Joined: 27th Apr 2005

Ride: BA

Location: campbelltown
NSW, Australia

Nah i got kenwood speakers. Not stock.

 

_________________

"Chuck Norris does not sleep. He waits."
"Chuck Norris is so fast, he can run around the world and punch himself in the back of the head."
"Chuck Norris ordered a Big Mac at Burger King, and got one."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 24, 2006 9:29 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 5540

Joined: 31st Oct 2005

Gallery: 28 images

Ride: NC II Fairlane

Location: morayfield
QLD, Australia

ah ok, then use the factory wires

 

_________________

Member #7418
KB Laser White lightning Turbo - B6T
Turbo NC II Fairlane Ghia
http://www.fordmods.com/the-garage-f53/my-new-nc-ii-fairlane-dial-up-warning-t50380.html

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 24, 2006 9:29 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 1452

Joined: 27th Apr 2005

Ride: BA

Location: campbelltown
NSW, Australia

Description:
Dimple shaped Cone, Mica Injection PP Cone, High power handling, 6'' 2-way Speaker, Peak 170W, RMS 35W
Product Code: KFC1660S
Features:

* Dimple shaped Cone
* Mica Injection PP Cone
* High power handling
* 6'' 2-way Speaker
* Peak 170W
* RMS 35W

 

_________________

"Chuck Norris does not sleep. He waits."
"Chuck Norris is so fast, he can run around the world and punch himself in the back of the head."
"Chuck Norris ordered a Big Mac at Burger King, and got one."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 24, 2006 9:32 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 5540

Joined: 31st Oct 2005

Gallery: 28 images

Ride: NC II Fairlane

Location: morayfield
QLD, Australia

shnoza wrote:
Product Code: KFC1660S


mmm KFC. your making me hungry :P

 

_________________

Member #7418
KB Laser White lightning Turbo - B6T
Turbo NC II Fairlane Ghia
http://www.fordmods.com/the-garage-f53/my-new-nc-ii-fairlane-dial-up-warning-t50380.html

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 24, 2006 9:33 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 1452

Joined: 27th Apr 2005

Ride: BA

Location: campbelltown
NSW, Australia

haha out of all things u spot that haha.. so factory wire will be fine?

 

_________________

"Chuck Norris does not sleep. He waits."
"Chuck Norris is so fast, he can run around the world and punch himself in the back of the head."
"Chuck Norris ordered a Big Mac at Burger King, and got one."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 24, 2006 9:34 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 5540

Joined: 31st Oct 2005

Gallery: 28 images

Ride: NC II Fairlane

Location: morayfield
QLD, Australia

yeah. if at a later date you get crackling sound when they are loud, then you may have to look at thicker wire, but i use factory wire to my front kenwood splits and i can crank them loud as before they distort with no crackling

 

_________________

Member #7418
KB Laser White lightning Turbo - B6T
Turbo NC II Fairlane Ghia
http://www.fordmods.com/the-garage-f53/my-new-nc-ii-fairlane-dial-up-warning-t50380.html

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 24, 2006 9:40 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 1452

Joined: 27th Apr 2005

Ride: BA

Location: campbelltown
NSW, Australia

Thats splits though. They dont take much power. I might just use the thicker wire so i dont need to upgrade the wire later. Now i need to figure out how to pass the wire through that plastic thing. Basically the plastic thing is a smaller version of the air intake rubber. The wire gets caught on the ripples. I tried a coat hanger to push it though n still gets stuck. Need more ideas.

 

_________________

"Chuck Norris does not sleep. He waits."
"Chuck Norris is so fast, he can run around the world and punch himself in the back of the head."
"Chuck Norris ordered a Big Mac at Burger King, and got one."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Oct 24, 2006 9:42 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 5540

Joined: 31st Oct 2005

Gallery: 28 images

Ride: NC II Fairlane

Location: morayfield
QLD, Australia

are you going to take the old wires out? if so then tape the new wires to the end of the old wires and as you pull the old wires back through it will also pull through the new wires :D simple and easy.

 

_________________

Member #7418
KB Laser White lightning Turbo - B6T
Turbo NC II Fairlane Ghia
http://www.fordmods.com/the-garage-f53/my-new-nc-ii-fairlane-dial-up-warning-t50380.html

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 3  [ 31 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 5:39 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names