Fordmods Logo

BA Cluster for E-series Is it posible 

 

Page 2 of 3 [ 37 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3  Next

 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 12:55 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 3045

Joined: 26th Nov 2008

Ride: 1975 XB Falcon 500

Location: In the drivers seat
SA, Australia

Crazy6ltr wrote:
Fukin bastards, I've just been 2 rebel ford and went to spare parts 2 ask for a BA ECU and pcm and they said im not alowed to purshase 1 becuase i dont have a ba/bf model :evil: .


I spose you told them what you wanted to do :roll:

Get em from the wreckers, much cheaper.

 

_________________

Image
http://www.facebook.com/Ford1975

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 12:59 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 278

Joined: 9th Dec 2009

Gallery: 2 images

Ride: Lookin for a EB or ED fairmont

Location: adelaide
SA, Australia

Nut did'nt tell them a thing i said i need'ed one for work reasnons and he said "we will order some in if u give us the VIN,rego,plate and work details

 

_________________

Car got Crushed
R.I.P EB Fairmont 05/06/2010

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 1:03 pm 
Moderator
Offline

Posts: 14513

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

Crazy6ltr wrote:
Fukin bastards, I've just been 2 rebel ford and went to spare parts 2 ask for a BA ECU and pcm and they said im not alowed to purshase 1 becuase i dont have a ba/bf model :evil: .


dude did you even get a price on what you wanted???
you will be paying at least 2x the value of your eb... :lol: :lol: :lol:
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 1:09 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 278

Joined: 9th Dec 2009

Gallery: 2 images

Ride: Lookin for a EB or ED fairmont

Location: adelaide
SA, Australia

Yep, $320 for PCM and a whooping $500 for a brand new ECU from melbourne plus more mony(forgot how much) to get it programed

 

_________________

Car got Crushed
R.I.P EB Fairmont 05/06/2010

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 1:09 pm 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 2327

Joined: 6th Oct 2005

Ride: 93EB Fairmont / BA Falcon XR6T

Location: Western Sydney
NSW, Australia

Lol just give up on the idea of a BA cluster in an EB. Its almost impossible to do without the correct looms and ecu etc.
If you really want a BA cluster and a BA Key fob for f**k sake just by BA XR. Then it will all work! They are going for less than 15k now. Would cost bugger all to pay off. :wink:

 

_________________

93 EB II Fairmon8 with 17' EL GT's / Clear indicators / H.I.Ds / Sports exhaust / Lowered 2' / K&N / XR6 ECU.
2004 BA MKI XR6T in Lightning Strike paint / K&N / XR8 bonnet / BF lights and a few tweaks.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 1:11 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 33

Posts: 151

Joined: 26th Jun 2005

Gallery: 12 images

Ride: BA F6 TYPHOON

Location: melbourne
VIC, Australia

The FPV cluster in my EB only works because i have a BF engine & pcm. You cannot use one on a standard EB because there is no bus com, A conversion like mine costs thousands of dollars and a lot of mucking around. So unless your prepaired for that don't bother. Cheers Owen.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 1:13 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 278

Joined: 9th Dec 2009

Gallery: 2 images

Ride: Lookin for a EB or ED fairmont

Location: adelaide
SA, Australia

I gues so but what will i do with 3 cars man.And WILL take ages to pay of as i work at Eagle boys pizza :| .

 

_________________

Car got Crushed
R.I.P EB Fairmont 05/06/2010

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 1:18 pm 
Moderator
Offline

Posts: 14513

Joined: 7th Nov 2004

Ride: ford falcon au3 xr8

Location: a shit suburb in sydney
NSW, Australia

what you can do is, fit an ef cluster into your eb or better still a complete dash conversion..
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 1:23 pm 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 2327

Joined: 6th Oct 2005

Ride: 93EB Fairmont / BA Falcon XR6T

Location: Western Sydney
NSW, Australia

TROYMAN wrote:
what you can do is, fitt and ef cluster into your eb or better still a complete dash conversion..


EF/EL dash / centre console conversions look rather good in EB's.

 

_________________

93 EB II Fairmon8 with 17' EL GT's / Clear indicators / H.I.Ds / Sports exhaust / Lowered 2' / K&N / XR6 ECU.
2004 BA MKI XR6T in Lightning Strike paint / K&N / XR8 bonnet / BF lights and a few tweaks.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 1:44 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 278

Joined: 9th Dec 2009

Gallery: 2 images

Ride: Lookin for a EB or ED fairmont

Location: adelaide
SA, Australia

I was thinking of going for a EL Ghia dash and drims if i can find a decent set

 

_________________

Car got Crushed
R.I.P EB Fairmont 05/06/2010

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 1:59 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 3045

Joined: 26th Nov 2008

Ride: 1975 XB Falcon 500

Location: In the drivers seat
SA, Australia

Better idea that is, at least you know its been done many times before, and there is much info on how to do it on this site.

 

_________________

Image
http://www.facebook.com/Ford1975

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 2:05 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 3440

Joined: 23rd Dec 2007

Gallery: 32 images

Ride: BA XR6T (mix of BA, BF and FG)

Location: Perth
WA, Australia

Here is how I'd do it...

Take a BA cluster.... open it and throw the guts away. Keep the facia and Scan it on your PC..

Disassemble your E series cluster and install the gauges into the BA cluster, get it as close to the BA arrangement as possible. Scan your E series gauge facia as well with the same settings as you did with the BA one.

Make the two facia scans layers in the same image and use them to match the scale of the guages from the EL to the BA... The end result will hopefully look like the BA cluster but have the scale of the EL cluster.

print the newly created facia image to some thin white plastic on a decent colour printer and cut it out to match your new cluster setup.. re-assemble and wire it up.... good to go.

Not easy... but doable....
I may tackle this one myself one day if I don't end up going the whole DOHC conversion.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 2:12 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 278

Joined: 9th Dec 2009

Gallery: 2 images

Ride: Lookin for a EB or ED fairmont

Location: adelaide
SA, Australia

That sounds like a easier way Or you can do it like theses ones
Attachment:
BA-XR EADigital2.JPG
BA-XR EADigital2.JPG [ 48.89 KiB | Viewed 47 times ]

Attachment:
BA-XR EADigital1.JPG
BA-XR EADigital1.JPG [ 26.81 KiB | Viewed 30 times ]

 

_________________

Car got Crushed
R.I.P EB Fairmont 05/06/2010

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 5:28 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 3440

Joined: 23rd Dec 2007

Gallery: 32 images

Ride: BA XR6T (mix of BA, BF and FG)

Location: Perth
WA, Australia

That is actually the sort of thing I'm talking about yes...
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA Cluster for E-series Is it posible
Posted: Thu Jan 21, 2010 5:55 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 278

Joined: 9th Dec 2009

Gallery: 2 images

Ride: Lookin for a EB or ED fairmont

Location: adelaide
SA, Australia

Hate to be an a***hole but How do i get it to light up bright a f**k.
Here's an example of an 3 volt Super bright LED i wired in my ps2 controller shuved up the indicator on my EA dash
Attachment:
100_11.JPG
100_11.JPG [ 23.89 KiB | Viewed 40 times ]

 

_________________

Car got Crushed
R.I.P EB Fairmont 05/06/2010

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 3  [ 37 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 8:07 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names