Fordmods Logo

BA heating does not work 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: BA heating does not work
Posted: Tue Apr 13, 2010 8:54 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 34

Posts: 27

Joined: 14th Dec 2009

Ride: Falcon BA XT dedicated gas

Location: Hoppers Crossing
VIC, Australia

Hi guys, and gals.

The heating in my BA falcon stopped working about a year ago and it still does not work. I've briefly consulted a mechanic and he reckons it's the electrics. Some friends said it could a sensor inside the dash.

Can anyone help or give an indication as to what it may be.

Thanks. :lol:
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA heating does not work
Posted: Tue Apr 13, 2010 9:06 am 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 2327

Joined: 6th Oct 2005

Ride: 93EB Fairmont / BA Falcon XR6T

Location: Western Sydney
NSW, Australia

Probably a broken heater control shaft. Dash out job.

 

_________________

93 EB II Fairmon8 with 17' EL GT's / Clear indicators / H.I.Ds / Sports exhaust / Lowered 2' / K&N / XR6 ECU.
2004 BA MKI XR6T in Lightning Strike paint / K&N / XR8 bonnet / BF lights and a few tweaks.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA heating does not work
Posted: Tue Apr 13, 2010 11:18 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 34

Posts: 27

Joined: 14th Dec 2009

Ride: Falcon BA XT dedicated gas

Location: Hoppers Crossing
VIC, Australia

Thanks. That's what I thought. I might consult with a ford dealer as well.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA heating does not work
Posted: Fri Apr 16, 2010 12:10 am 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 276

Joined: 14th Apr 2009

Gallery: 12 images

Ride: Fairmont Ghia BA 5.4L V8, AU 6

Power: 205 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

Yeah my fairmont blows cold air only out the left side. Ive been told its the mixer shaft. Dash needs to come out to fix. Ford want bout $900 to fix it.

 

_________________

Chaos, Panic and Disorder. My work here is finally done.
BA Fairmont Ghia 5.4L. Mods -Full Exhaust, Chipped, Custom Intake, CAI @205.4RWKW.
Stezza - Alpine Type R Splits & 6x9's, Alpine 400w RMS 4ch, 380w RMS Pioneer Mono, 2x12" Pioneer Subs and an AVH-P5950DVD Player.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA heating does not work
Posted: Fri Apr 16, 2010 9:10 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 34

Posts: 27

Joined: 14th Dec 2009

Ride: Falcon BA XT dedicated gas

Location: Hoppers Crossing
VIC, Australia

I'd rather freeze than cough up $900.

Ford need to get their act together.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: BA heating does not work
Posted: Fri Apr 16, 2010 3:13 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 276

Joined: 14th Apr 2009

Gallery: 12 images

Ride: Fairmont Ghia BA 5.4L V8, AU 6

Power: 205 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

Yeah but for that they take out the front seats, centre console, entire steering column and the whole dash. I reckon its not too bad value for money. I might do it myself eventually but it will take me the whole weekend. But it is a b**ch knowing that the parts that's broken is only worth $50.

 

_________________

Chaos, Panic and Disorder. My work here is finally done.
BA Fairmont Ghia 5.4L. Mods -Full Exhaust, Chipped, Custom Intake, CAI @205.4RWKW.
Stezza - Alpine Type R Splits & 6x9's, Alpine 400w RMS 4ch, 380w RMS Pioneer Mono, 2x12" Pioneer Subs and an AVH-P5950DVD Player.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 11:15 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names