Fordmods Logo

Fordmods Advertising

bcm issues 


Page 2 of 2 [ 16 posts ] Go to page Previous  1, 2

Posted: Mon Jul 11, 2005 2:32 am 
Technical Contributor
User avatar

Age: 52

Posts: 5472

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

raiki wrote:
I'd be suprised if the problem is the BCM. They are surface mount electronics so banging should make no difference.My guess would be a plug has come loose, or an earth connection.
The easiest thing to do before visiting the wreckers is to undo the phillips head screw at the bottom of the dash, drop the BEM, unplug and check the connectors, then reconnect, try to start the car as is, if probs exist, have a wiggle of the wire looms. If you have to get a replacement, ensure it is for an EL (EF's have different plugs), and make sure it is for a Fairmont/Fairmont Ghia - should be green IIRC. You'll also have to "retrain" the replacement - see the doco for more info.



96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 16 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Tue Oct 25, 2016 12:40 pm All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names