Fordmods Logo

Cluster lighting questions 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Cluster lighting questions
Posted: Tue Dec 04, 2007 1:07 am 
Smokin em up
Offline

Age: 27

Posts: 288

Joined: 30th Aug 2006

Ride: BA XR6 MKII

Location: Perth
WA, Australia

Dudes,

I brought some of the T5 leds so that I could just replace the original white globes in my cluster. however it fails to light up correctly, its very patchy.

Is it because I am using the original cluster template?

For the time being I have just removed the blue tinted condoms off the standard globes. Is this ok?

If you remove the needles, what is the best way to set them back?
I removed the fuel needle and put it back on, but it doesn't seem right.

Thanks
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Dec 04, 2007 6:41 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 37

Posts: 1339

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 3 images

Ride: FGX G6ET

Location: Worrigee
NSW, Australia

Take a photo of where the needles are now...then use the photo to compare against when putting them back on if you need to.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Dec 04, 2007 7:29 am 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Led's only work one way, if it doesn't light up pull out the globe and rotate it 180 degrees and put it back in. That should work. Standard globes will work whichever way you insert them.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Dec 04, 2007 7:31 am 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 26

Joined: 4th Jun 2006

Location: Melbourne
VIC, Australia

when i did mine i sanded the tips of the LEDs into a round shape, it seems to spread the light out really well, maybe try it on one or two and so if that helps.

Cheers Daniel
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Dec 04, 2007 8:58 am 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6166

Joined: 8th May 2007

When replacing the needles, try having the needle sit on the top corner of the oil/fuel/battery/volt meter symbols.

and at "0" of the speedo and tacho obviously.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Dec 04, 2007 12:27 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 27

Posts: 288

Joined: 30th Aug 2006

Ride: BA XR6 MKII

Location: Perth
WA, Australia

yeh i have been told to sand back the leds ill give that a go over the weekend

thanks
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 4:51 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names