Fordmods Logo

Cruise Control Problems.... 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: Cruise Control Problems....
Posted: Mon Jun 12, 2006 1:19 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 87

Joined: 5th Oct 2005

Ride: EF Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

I have a problem with my cruise control on my fairmont, when I turn on the cruise, and press set to set a speed, it doesnt engage, and i can hear a click coming from behind the dash when i press set, maybe the cruise control module?...Any sugestions?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 12, 2006 8:09 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Posts: 250

Joined: 10th Apr 2006

Ride: EF OPT20

Location: Country
SA, Australia

Check out the cruise doc - it has detailed testing procedures. http://www.fordmods.com/forums/documents.php?doc=11

 

_________________

'94 EF GLI
Dash Mat
Color-coded Ashtray
Polished Wheel Nuts

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 13, 2006 5:29 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 260

Joined: 6th Nov 2004

Ride: EL XR6

Power: 141 rwkw

Location: Liverpool
NSW, Australia

if it is the module, i got one here im looking to offload...$50 and its yours...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jun 15, 2006 5:49 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 87

Joined: 5th Oct 2005

Ride: EF Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Does anyone know if is there a way to test the module itself? By disconnecting it and sending a current to it or anything? As im pretty sure the module is the problem but if there is a way to check it I'd like to try...

And if there isn't, mickysacca i'll take your module off your hands...
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jun 15, 2006 11:35 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 4146

Joined: 7th Dec 2004

Gallery: 6 images

Ride: E39 523i / EF Fairmont

Location: Brisbane
QLD, Australia

Hey mine does the same thing, makes the click noise but doesn't engage. So this is commonly the module then? Where exactly is this thing and could I replace it myself?

 

_________________

E39 523i
EF Fairmont

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jun 16, 2006 2:30 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 42

Posts: 8

Joined: 19th Dec 2005

Location: perth
WA, Australia

MY EL XR6 MADE THAT CLICK WITHOUT ENGAGING, BUT WOULD WORK SAY IF I TURNED THE CRUISE ON AND WAITED FOR ABOUT A FEW MINUTES THEN HIT SET, NEVER WORKED IT OUT WHAT WAS WRONG

 

_________________

hello all fellow ford enthusiasts

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jun 16, 2006 2:51 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 55

Posts: 434

Joined: 8th Nov 2004

Gallery: 13 images

Ride: 94 Futura

Location: Bilpin
NSW, Australia

Mine in my Ef stopped working fund out the brake switch in the master cyl was leeking causing a short. $20 I think fixed it.

Darren

 

_________________

In Henry I Trust

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Jun 16, 2006 6:22 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 1500

Joined: 14th Nov 2004

Ride: Falcon

Location: SE Melb
VIC, Australia

I had a similar problem as dasmaq - two repaired wires in cruise module under bonnet was my problem. Never happened again.

 

_________________

Instant Karma is gonna get you!

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 8:01 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names