Fordmods Logo

Dead Trip Computer? 


Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 Post subject: Dead Trip Computer?
Posted: Mon Jan 01, 2007 12:33 pm 
Technical Contributor
User avatar

Age: 31

Posts: 3097

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: VU SS

Location: Ivanhoe
NSW, Australia

A while a go I installed a trip computer into my EB and it all worked fine until I installed an EL ECU, at which point I gave the trip computer to my mate to put in his EB.

When we installed it in his it didn't work properly, it always reads DTE 0km, and the instant fuel level hovered between 60-99 pretty much all the time.
The only thing that seems to work is the avg km/h.

He wrote off that car, so we salvaged the trip comp, and put it back into my EB that I'm selling to him - and it does the same thing?

Don't think I could have gotten the wires wrong, because I only just tapped back into the ones I used before when it worked.

Reckon it's dead, or have I f**k up somewhere?



EF Fairmont now Sold!
Guides: Polishing|Modifications |Manual Conversion

Posted: Thu Jan 11, 2007 12:00 am 
Getting Side Ways
User avatar

Age: 27

Posts: 510

Joined: 6th Feb 2006

Gallery: 3 images

Ride: 60 Series Cruiser

Location: Perth
WA, Australia

considering theres only one wire that carries all the data used by the trip computer, that being fuel level, speed, distances etc, i would assume that something has either shorted out or become damaged somehow (probably by static) within your trip computer.

because ur avg speed works, you have wired it right, so probably time for a new one. they are only like 70 bucks off ebay these days anyway.



When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Wed Oct 26, 2016 3:15 am All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names