Fordmods Logo

Double din into EA-ED 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Double din into EA-ED
Posted: Sat Dec 08, 2012 2:30 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 27

Posts: 1114

Joined: 18th Oct 2006

Location: Adelaide
SA, Australia

hey all ,

I am wondering how do we go about a double din in the EA- ED falcons ive already installed it im wondering can we "cut away" at the factory surround i really don't want to spend money on a double din NA fairlane surround
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Double din into EA-ED
Posted: Sat Dec 08, 2012 7:44 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 673

Joined: 23rd Jul 2011

Gallery: 10 images

Ride: XG

Location: Bendigo
VIC, Australia

Would like to know also, got a good touch screen I wanna put in soon.

 

_________________

XG Ute - 3 Seater - Auto - Dual Fuel

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Double din into EA-ED
Posted: Sat Dec 08, 2012 7:45 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 27

Posts: 1114

Joined: 18th Oct 2006

Location: Adelaide
SA, Australia

oze-ford wrote:
Would like to know also, got a good touch screen I wanna put in soon.



i know with the EF/EL you can buy a facia from a NL fairlane or something

same with mine but its just not worth what wreckers are asking :(
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Double din into EA-ED
Posted: Sat Dec 08, 2012 7:54 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 673

Joined: 23rd Jul 2011

Gallery: 10 images

Ride: XG

Location: Bendigo
VIC, Australia

Yeah I know used to own a ef etc, shame they don't have them.for eb, good way to learn how to fibreglass and bog.something :)

 

_________________

XG Ute - 3 Seater - Auto - Dual Fuel

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Double din into EA-ED
Posted: Wed Dec 19, 2012 1:44 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 30

Posts: 3

Joined: 6th Dec 2012

Ride: 1993 fairlane ghia v8

Location: perth
WA, Australia

i fitted 1 in my fairlane looked pretty good once fitted end up with a small pocket below unit, if your careful like i was the surround for the unit covers up almost all of the cut out, theres heaps of room behind the original headunit for a double din so dont stress about that... just give it a go, the surrounds arent worth bugger all if ya mess it up
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Double din into EA-ED
Posted: Wed Dec 19, 2012 1:53 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 27

Posts: 1114

Joined: 18th Oct 2006

Location: Adelaide
SA, Australia

lowlane wrote:
i fitted 1 in my fairlane looked pretty good once fitted end up with a small pocket below unit, if your careful like i was the surround for the unit covers up almost all of the cut out, theres heaps of room behind the original headunit for a double din so dont stress about that... just give it a go, the surrounds arent worth bugger all if ya mess it up


Did EXACTLY that :)

the dvd player covers up the slice due to it had to slide in on a angle so i had to cut kind of a 45C cut from behind in the pocket but i dont use it anyway so meh

and regarding the rest i was quite careful with a angle grinder out of all things and its as good as the real thing

I just dont like supporting scum bag wreckers who charge a arm and a leg for stuff due to were "young" so we got to mod

But if i do see a double din surround at a pick a part place it will only be $12 so il go for it but till then i am happy
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 7:36 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names