Fordmods Logo

e3 code in climate controll 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: e3 code in climate controll
Posted: Mon Aug 15, 2011 5:32 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 32

Posts: 37

Joined: 3rd Dec 2008

Ride: 93 eb fairmont

Location: sanctuarypoint
NSW, Australia

heater not working ed fairmont i have changed the climate controll unit fan the restioer keep getting e3 code
any one knows what it stands for
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: e3 code in climate controll
Posted: Mon Aug 15, 2011 5:51 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1427

Joined: 21st May 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

http://lmgtfy.com/?q=e3+climate+control ... rdmods.com

or easier is to look at the resources link at the top of every fordmods page.
A little looking will find you this....
documents.php?d=9

 

_________________

EL Fairmont Ghia - Manual - Supercharged
- The Car
- The Headlights

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: e3 code in climate controll
Posted: Mon Aug 15, 2011 6:24 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 3355

Joined: 10th Jan 2010

Gallery: 8 images

Ride: EL XR6

Location: albion park, wollongong
NSW, Australia

its a blend door error.

try calibrating it .

 

_________________

El XR6 Turbo
Dark Agents,Sunroof, bilstein shocks, 6000k HIDS, 329 mm slotted rotors, twin pot calipers , Climate Control, GarrettT04 turbo,log manifold, crow turbo cam, microtech lt10c, 42lb injectors , 044, surge tank , T56 , rebuilt bottom end , alloy plenum .

Aiming for 300 rwkw

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: e3 code in climate controll
Posted: Tue Aug 16, 2011 4:05 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 29

Posts: 122

Joined: 21st May 2010

Ride: 1997 EL Ford Fairmont Ghia

Location: Brisbane
QLD, Australia

if recalibrating it doesn't work, you will have to replace the blend door motor, which means taking out the dash. I have the same problem and have just gotten used to wearing a jacket in winter...
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: e3 code in climate controll
Posted: Tue Aug 16, 2011 4:07 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1427

Joined: 21st May 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

Blend door is E2, not E3.
If you followed the link in my above post you'd see E3 is for the cabin sensor.

 

_________________

EL Fairmont Ghia - Manual - Supercharged
- The Car
- The Headlights

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: e3 code in climate controll
Posted: Sun Aug 28, 2011 5:15 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 32

Posts: 37

Joined: 3rd Dec 2008

Ride: 93 eb fairmont

Location: sanctuarypoint
NSW, Australia

MAD wrote:
Blend door is E2, not E3.
If you followed the link in my above post you'd see E3 is for the cabin sensor.





well i have changed thesenser with four other ones done nothing what now
i really need to get working
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: e3 code in climate controll
Posted: Mon Aug 29, 2011 12:20 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1427

Joined: 21st May 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

Which ones have you replaced?

 

_________________

EL Fairmont Ghia - Manual - Supercharged
- The Car
- The Headlights

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 11:16 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names