Fordmods Logo

EB climate control E3 error getting annoying!!!! 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: EB climate control E3 error getting annoying!!!!
Posted: Mon May 18, 2009 2:37 pm 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 2327

Joined: 6th Oct 2005

Ride: 93EB Fairmont / BA Falcon XR6T

Location: Western Sydney
NSW, Australia

Hi guys
On the weekend i replaced for the second time my E3 sensor in my car and while i was at it took a punt and replaced the vacume control module behind the glove box. My aircon still alternates between warm and cold air on anything above 16°C. I did a reset on my control unit and after several resets the E3 error came up again!! :evil: . Does the E3 sensor connect or interact with anything else on the car that can be causing the problem?? I originally posted a thread a month or so ago on this but i restarted the thread in case someone new has encountered this problem or hasn't read my previous thread. It looks like the auto elec will end up doing the car shortly if i can't fix it myself. Just to date so far i have replaced heater tap, gassed aircon, replaced internal cabin sensor twice, replaced vacume module and tried another control unit all to no avail.

 

_________________

93 EB II Fairmon8 with 17' EL GT's / Clear indicators / H.I.Ds / Sports exhaust / Lowered 2' / K&N / XR6 ECU.
2004 BA MKI XR6T in Lightning Strike paint / K&N / XR8 bonnet / BF lights and a few tweaks.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EB climate control E3 error getting annoying!!!!
Posted: Mon May 18, 2009 7:43 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 32

Posts: 186

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: 1997 EL Fairmont,2008 FG G6E

Location: Melbourne
VIC, Australia

Mate i still have the same problem with my NC. But at the moment it seems to be working fine for now. I changed me cabin sniffer motor as it was full of dust and gave the sensor a clean. So far so good. But if it keeps playing up i might try a ED setup since they use engine vacuum instead of a motor. Hope you find ya problem mate
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EB climate control E3 error getting annoying!!!!
Posted: Mon May 18, 2009 8:16 pm 
Moderator
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 2327

Joined: 6th Oct 2005

Ride: 93EB Fairmont / BA Falcon XR6T

Location: Western Sydney
NSW, Australia

el_747 wrote:
Mate i still have the same problem with my NC. But at the moment it seems to be working fine for now. I changed me cabin sniffer motor as it was full of dust and gave the sensor a clean. So far so good. But if it keeps playing up i might try a ED setup since they use engine vacuum instead of a motor. Hope you find ya problem mate


Fanx man.

 

_________________

93 EB II Fairmon8 with 17' EL GT's / Clear indicators / H.I.Ds / Sports exhaust / Lowered 2' / K&N / XR6 ECU.
2004 BA MKI XR6T in Lightning Strike paint / K&N / XR8 bonnet / BF lights and a few tweaks.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 9:18 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names