Fordmods Logo

I Can't Believe It's Not Another Trip Comp Post 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: I Can't Believe It's Not Another Trip Comp Post
Posted: Wed Sep 21, 2005 12:56 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 5

Joined: 15th Jul 2005

Ride: Falcon

Location: Perth
WA, Australia

Hey all,

Installed a trip comp into my ED the other week with no trouble. It all works fine apart from the instant L/100k- at no throttle, it shows up as 99! as soon as you give the car throttle, it goes down to its proper figure. What gives?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 21, 2005 1:05 pm 
ACT Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 6275

Joined: 24th Nov 2004

Ride: '06 BF GT-P

Power: 293 rwkw

Location: Canberra
ACT, Australia

I think that's the way the older TC's work.

The EF/EL ones show 0.

But if you think about the maths, you're using fuel and going nowhere, so that'd be infinite L/100.

 

_________________

1998 DL LTD in Sparkling Burgundy, daily, 302W, stereo, slow - 97.5rwkw
2006 BF GT-P in Ego, mods. 293rwkw - 12.427@109 - 0-1000m 24.838@221

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 21, 2005 1:16 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6913

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: BF XR6, BF XT Wagon

Power: 197 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

Yeah true. Probably more accurate having 99 instead of 0.

 

_________________

EL XR8
Timmeh banned himself from being a moderator.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 21, 2005 2:59 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

Dont worry about it. As long as it shows the normal figures when accerlating then its fine.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 21, 2005 4:16 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 5

Joined: 15th Jul 2005

Ride: Falcon

Location: Perth
WA, Australia

Thanks guys :)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 21, 2005 8:21 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 32

Posts: 384

Joined: 26th Jun 2005

Ride: 1984 FD LTD

Location: Mackay
QLD, Australia

my ZL - with its now deciding to work TC.. shows up as 99 when im idling it.. if that helps :)

 

_________________

Member Of "Team LWB"
FD: My Current Project

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... age029.jpg

ZL: A Work In Progress - that went to the tip!

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... maller.jpg

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 21, 2005 9:06 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

wELL ONE TIME i JUST CREPT ALONG WITH USING ACCELERATOR (AUTO) AND IT READ 46L/100KM
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: I Can't Believe It's Not Another Trip Comp Post
Posted: Thu Sep 22, 2005 11:46 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 4609

Joined: 29th Jul 2005

Gallery: 10 images

Ride: BOXCAR

Location: Launceston
TAS, Australia

sheppy wrote:
Hey all,

Installed a trip comp into my ED the other week with no trouble. It all works fine apart from the instant L/100k- at no throttle, it shows up as 99! as soon as you give the car throttle, it goes down to its proper figure. What gives?


I think thats normal... some times when my ignition is on, but the engine isn't running and I choose "instant L/100k" it will read "99".

 

_________________

^^^ What He Said

<a href="http://www.fordmods.com/forums/viewtopic.php?t=44952" target="_blank" class="postlink"> TAS Cruises</a>

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 3:21 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names