Fordmods Logo

intermittent wiper not working 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: intermittent wiper not working
Posted: Tue Sep 15, 2009 9:06 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 119

Joined: 26th May 2009

Ride: EF II XR6

Location: Donvale
VIC, Australia

just wondering if someone could shed some light on what might be wrong. when i select the intermittent mode on the wiper control, it gets stuck on one time interval regardless of it i select the wipers to go at short or long time intervals, its stuck on about 10 seconds between wipes. i have already checked the fuse and i know its not the BEM as it didn't work correctly before and after the BEM upgrade, so im guessing that it could be either the wiper motor or the actual wiper stalk, any help would be awesome
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: intermittent wiper not working
Posted: Tue Sep 15, 2009 10:07 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 1634

Joined: 8th Jul 2007

Gallery: 21 images

Ride: EL F100 CAPRI XR EF

Power: 234 rwkw

Location: brighton
SA, Australia

a mate had same problem in his df ltd and traced it down to being a broken wire in the wiper switch. he found the wire was a little short too when he went to resolder it so extended it and had no problems since.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: intermittent wiper not working
Posted: Wed Sep 16, 2009 7:48 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 119

Joined: 26th May 2009

Ride: EF II XR6

Location: Donvale
VIC, Australia

i tried to have a look at the wiring incase something was wrong but its too hard to see it all without removing the bottom of the steering column, guess im going to have to do that now
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: intermittent wiper not working
Posted: Wed Sep 16, 2009 8:19 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Posts: 214

Joined: 7th Nov 2006

Ride: Territory TS TDCi

Location: Melbourne
VIC, Australia

sounds like the rotating ring part of the switch if everything else is working (wiper, etc). might be an idea to grab another stalk assembly and plug it in under the dash to test but make shore its off an EF as EL is different.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: intermittent wiper not working
Posted: Wed Sep 16, 2009 9:12 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

Is the car a genuine XR6 or a GLi mock up?

If you had a black BEM originally and upgraded to a Blue mid series to gain interior dimming and variable wipers, then you have to add one wire from the stalk to the BEM itself.

Otherwise, as above,
I've found several variable stalks that have had the solder break off the resistor ring, a re-solder works or just a replace the broken bit.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: intermittent wiper not working
Posted: Thu Sep 17, 2009 10:55 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 119

Joined: 26th May 2009

Ride: EF II XR6

Location: Donvale
VIC, Australia

its a genuine xr6, i changed the bem from blue to green. i might have to grab another stalk, thanks guys
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 9:43 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names