Fordmods Logo

My Car takes for ever to start 

 

Page 1 of 1 [ 11 posts ] 

 
 Post subject: My Car takes for ever to start
Posted: Sat Aug 20, 2005 11:09 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 34

Posts: 8

Joined: 20th Jan 2005

Ride: Futura 94 EF

Location: traralgon
VIC, Australia

Hey guys i am having problems with my car for some unknown reason it takes forever to start
I recently did over 1,000kms for a weekend trip and it hasnt been startin right ever since

Have changed Oil
Sparkies
Radiator coolant

I heard that maybe the injectors need to be cleaned?
Would this be the issue and can i clean them yourself?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 20, 2005 11:56 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 4609

Joined: 29th Jul 2005

Gallery: 10 images

Ride: BOXCAR

Location: Launceston
TAS, Australia

could be that you filled up at a petrol station that has sh*t fuel and has blocked up your injectors. I suggest that you have your injectors cleaned by a professional so that you know that if the car is still hard to start then it definatly won't be the injectors at fault. normally if your injectors are dirty then the car will run rough as well. is this the case?

 

_________________

^^^ What He Said

<a href="http://www.fordmods.com/forums/viewtopic.php?t=44952" target="_blank" class="postlink"> TAS Cruises</a>

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 21, 2005 1:44 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 504

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 6 images

Ride: EFII Ghia 5Ltr

Location: Melbourne
VIC, Australia

Does it run LPG??? My car can be a b**ch to start when it starts to get out of tune... Service and tune and it's as right as rain for the next few months.

 

_________________

Have YOU driven a monster truck lately??

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: In reply to EF302
Posted: Sun Aug 21, 2005 11:23 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 34

Posts: 8

Joined: 20th Jan 2005

Ride: Futura 94 EF

Location: traralgon
VIC, Australia

Yes it is on LPG but even if i choose to start on Petrol it still takes forever to start
Just churns and then after bout 10 Seconds shes all go untili i turn off and then i have to do it all over again
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 21, 2005 11:56 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 4609

Joined: 29th Jul 2005

Gallery: 10 images

Ride: BOXCAR

Location: Launceston
TAS, Australia

does it run rough when you drive it?

 

_________________

^^^ What He Said

<a href="http://www.fordmods.com/forums/viewtopic.php?t=44952" target="_blank" class="postlink"> TAS Cruises</a>

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Aug 21, 2005 12:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 3885

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 24 images

Ride: BF MKII XR6 Turbo

Location: Victor Harbor
SA, Australia

Id definately say its an ignition problem (might need new leads) or thier might be something wrong with the fuel system too, when was the fuel filter and fuel pump last replaced? Also it could be dirty clogged up injectors.

 

_________________

Image -BF MKII XR6 Turbo in EGO-

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 01, 2005 1:41 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 42

Posts: 8

Joined: 1st Sep 2005

Location: Perth
WA, Australia

Jesuz christ already, i see this too bloody offen in my trade, everyone has to play guessing games.

look ya never can be correct on advising wots wrong with it just by sayin i drove it up the road and came home and it dont go so well.

check ya fuel pressure, watch ya eyes though, unscrew a fuel line up front turn ignition on she should piss fuel out.

check ya spark does it seam to be "weak" or take a couple of cranks to engage a spark.

otherwise, when motor is runnin does the engine management light come on, if so computer is havin a disagreement with a sensor or wiring somewhere, just a matter of finding it have fun.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Oct 02, 2005 9:48 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 34

Posts: 8

Joined: 20th Jan 2005

Ride: Futura 94 EF

Location: traralgon
VIC, Australia

i had a tech come to work and he a look and said that i burnt out a map sensor in the car.
It detects mainfold pressure and adjusts the Idle up depending on the pressure
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Oct 03, 2005 4:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 1434

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 15 images

Ride: ALTED XR6 - ALTED EA - EF TAXI

Location: Sunshine Coast QLD
QLD, Australia

Check your fuel presure reg, I've seen that on a gas car, that ran gas, and petrol, I think if u change your fuel pressure reg, that might fix your problems .
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Oct 03, 2005 7:30 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 996

Joined: 9th Aug 2005

Ride: BA XR6T ute

Location: frankston
VIC, Australia

i had the same problem once it ended up being fuel pump relays started 1st go no probs ever since
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 05, 2005 9:25 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 708

Joined: 19th Jul 2005

Ride: 08 BF MK11 Fairmont Ghia

Location: Manly west
QLD, Australia

new battery mabey
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 11 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 1:55 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names