Fordmods Logo

na climate control anyone worked them out? 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: na climate control anyone worked them out?
Posted: Wed Sep 28, 2005 11:42 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 48

Posts: 42

Joined: 28th Sep 2005

Ride: NA Fairlane

Location: cambooya
QLD, Australia

The heater on my car seems to be working until you start driving then it seems to stop. Yet if I turn it off, wait 5 minutes or so then turn it back on it is hot for abot 1 minute then goes cold again. i WAS THINKING MAYBE A VENT IS STUCK OPEN COUNTER ACTING AGAINST THE HEATER. aNYONE HAD THIS PROBLEM?

Opps, Caps locks. Sorry guys.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 29, 2005 7:05 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 32

Posts: 384

Joined: 26th Jun 2005

Ride: 1984 FD LTD

Location: Mackay
QLD, Australia

i would suggest maybe a blocked heater core or heater hoses or sumthing... ?

i had a ZK that used to do somethign similar - but i never got that fixed just sold it on....

 

_________________

Member Of "Team LWB"
FD: My Current Project

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... age029.jpg

ZL: A Work In Progress - that went to the tip!

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... maller.jpg

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 29, 2005 7:21 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 3277

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 36 images

Ride: Ronald Mcdonald Mobile

Location: Sydney
NSW, Australia

could also be a fuked heater tap too

 

_________________

Gooooone - Eb2 Coon - 143RWKW
Now - Mazda MX5 with HKS Supercharger 190RWKW
Crescent Motorsport Liverpool - 9600 6229

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 29, 2005 9:46 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 48

Posts: 42

Joined: 28th Sep 2005

Ride: NA Fairlane

Location: cambooya
QLD, Australia

Thanks guys, But no all are good.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 29, 2005 10:19 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1008

Joined: 21st Dec 2004

Ride: ED V8

Location: driving under the sun........now!
WA, Australia

Run diagnostics on the climate control. Hit 'OFF' and the bottom right button (inside the hinged door).

There is a good chance that your blend door motor is causing this. (E2 error will indicate this).

 

_________________

ED XR8 Spri-mitatio-nt

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Sep 29, 2005 10:24 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 48

Posts: 42

Joined: 28th Sep 2005

Ride: NA Fairlane

Location: cambooya
QLD, Australia

Hi, It gives me a E5 and a E3.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 30, 2005 3:47 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1008

Joined: 21st Dec 2004

Ride: ED V8

Location: driving under the sun........now!
WA, Australia

Cabin sensor and Ambient sensor.

These would quite possibly cause your heater to malfunction as the computer will not be getting correct information from them.

Replace these and see if the problem is solvered!

 

_________________

ED XR8 Spri-mitatio-nt

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 9:01 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names